Başbakan Erdoğan'ın resepsiyondaki konuşması

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğanın resepsiyondaki konuşması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 22:05

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001'de “çok uzun, ama bir o kadar da kutlu bir yolculuğa çıktıklarını” ifade ederek, Yunus Emre'nin “Yan yüreğim yan” diye başlayan şiirini anımsattı.

Haberin Devamı

Yunus Emre'yi yolundan alıkoymak isteyenler olduğunu anlatan Erdoğan, “Ama Yunus Emre o yoldan vazgeçmedi, menziline ulaştı. İşte Yunus'tan aldığımız ilhamla aynı şekilde... Veysel'in ifade ettiği gibi; 'uzun ince bir yoldayız' gidiyoruz gündüz gece' diyerek, bu ilhamla yola koyulduk' diye konuştu.

“Henüz menzillerine ulaşamadıklarını” ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Henüz bütün hedeflerimize varamadık. Henüz Türkiye'yi arzu ettiğimiz, amaçladığımız, hedeflediğimiz seviyelere kavuşturamadık, ama 8 yılda çok iş, çok hizmet, çok eser meydana getirdik. Yol boyunca nice badireler atlattık, nice engeller aştık. Bizi hizmetten, bizi çalışmaktan, üretmekten alıkoymak isteyen nice planlara sarsılmadan, serin kanlılıkla, sabırla göğüs gerdik. Hiçbir zaman geri adım atmadık, milletin emanetini taşımak noktasında hiçbir zaman zafiyet göstermedik.

Haberin Devamı

Milletimizle konuşurken ta yüreğimizden konuştuk. Dertleşmek ihtiyacımız varsa önce milletimizle dertleştik. İstişare ihtiyacımız varsa önce milletimizle istişare ettik. Müzakere ihtiyacımız varsa önce milletimizle müzakere ettik. Danışacak bir merci aradığımızda önce milletimize danıştık. Onay aradığımızda milletimizin onayına başvurduk. Takdiri, tercihi ondan bekledik. Teşekkürü ondan bekledik. Onun tenkidini, onun tavsiyesini, onun görüş ve önerilerini her şeyin üzerinde tuttuk. Milletimizle kader birliği yaptık.”

Erdoğan, herkese aynı samimiyetle yaklaştıklarını ifade ederek, 81 ilin tamamını aynı hizmet aşkıyla kucakladıklarını ifade ederek, şimdi “menzile çok daha yakın” olduklarını dile getirdi.

“Türkiye'nin hedeflerine çok daha yakın olduğunu görüyoruz bu hareketin” diyen Erdoğan, elde ettikleri başarıların bir üst seviyeye çıkacağına şimdi daha çok inandıklarını söyledi.

Sekiz yılda Türkiye'nin özgüvenini kazandığını ifade eden Erdoğan, “8 yılda Türkiye onlarca yılın kaybını, onlarca yılın heba edilmiş fırsatların telafi etti” dedi.

Erdoğan, Türkiye'yi “hasretleriyle kucaklaştırmaya devam edeceklerini” belirterek, “8 yıl değil, aradan 80 yıl da geçse engellere takılmadan, tökezlemeden, sarsılmadan, düşmeden ve üzerimizdeki manevi emaneti özellikle düşürmeden kutlu yolculuğumuz sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!