Erdoğan, Bahçeli'ye yine sert sözlerle yüklendi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, Bahçeliye yine sert sözlerle yüklendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 12:14

Kuruluşunun 8. yılını kutlayan AKP'de İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yine sert ifadelerle yüklendi. Hükümetin Kürt açılımını eleştiren Bahçeli'ye Erdoğan'ın yanıtı ''Siz Alparslan'dan, siz Mustafa Kemal'den daha mı fazla milliyetçisiniz'' oldu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları....

Haberin Devamı

BU MESELE ÇÖZÜLMELİ

Türkiye tam 25 yıldır nice canlara mal olan, gencecik delikanlılarımızı yutan terör belasına bir çözüm bulabilseydi, önlemlerini alabilseydi bugün çok farklı bir yerde olacaktık.

Enerjimizi bu meseleye harcadık, kaynaklarımızı, birikimlerimizi bu meseleye harcadık. 25 yıl boyunca Türkiye hem milli hem uluslararası bir mesele olarak, bu meseleye kaynaklarını heba etti.

Şimdi diyoruz ki Türkiye bu meseleyi çözüme kavuşturulmalı. Lütfen partimizin şu programını bir okuyun. Programda bu bölümü göreceksiniz. Biz partimizi kurarken bunu belirledik ve çözüm sinyallerini orada verdik. Adına ister Güneydoğu, ister Doğu, ister Kürt sorunu deyin bu bir sorundur diye o zaman da koyduk.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN

2005 Diyarbakır konuşmamızda orada bunun sinyallerini verdik. Türkiye önüne engel olarak bu meseleden kurtulmalı. Geleceğe güvenle bakmalı dedik. Önemli adımlar attık, demokratik açılımlar gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Şimdi artık bu meseleden kurtulmanın tam zemini diyoruz. Ülkenin her kesiminde bu meseleyi artık uyanmamak üzere tarihe gömmek için bir istek olduğunu görüyoruz. Halkımızda bu istek bu talep var. Nerede olmadığını benim halkım çok iyi biliyor. Buradan AKP’yi vurabileceğini zannedenler bunu engellemeye çalışıyorlar. Bedeli ne olursa olsun adımlarımızı attık atıyoruz ve atacağız.

 

Birliğimizi bütünlüğümüzü asla ve asla tartışma konusu yapmayız. Bizim muhatabımız 71 buçuk milyon vatandaşımızdır. Demokrasi ve hukuk devletinde milletin de temsilcileri bellidir. Bu süreçte hiçbir siyasi partiyle polemiğe girmek istemiyorum.

 

HANİ BUNLAR UZLAŞMACIYDI

 

Bu işin koordinesini, koordine görevi verdiğimiz İçişleri Bakanım, ana muhalefete, muhalefete, partilere randevu mektubu yazarda, kalkarda ana muhalefet partisi red cevabı, Bahçeli red cevabı verirse buna ne cevap vereceğiz? Hani bunlar uzlaşmacıydı? Kabul et, otur görüş konuşta ondan sonra de ki 'böyle böyle biz bu şartlarda yokuz' de. Ama bunu bile yapamadılar. Bunların ne denli uzlaşmacı olduğu belli. Ama bizim kapımız herkese açık. Kim bizimle görüşmek isterse biz görüşmeye açığız.

 

Haberin Devamı

BAHÇELİ HEZEYAN İÇİNDE

 

MHP liderinin tabanı demiyorum sayın Bahçeli’yi söylüyorum. Tam bir panik ve hezeyan arasında. Son derece çirkin bir üslupla, yardımcıları da dahil. Bana ve partime yönelik pervasızca saldırmasını da ben milletimin takdirine bırakıyorum.

 

Eğer böyle ciddi bir mesele hakkında konuşacaksanız, Bahçeli çok rica ediyorum. Bu toprakların yakın tarihi üzerine birkaç kitap okuyunuz tavsiye ederim.

Böyle bir meseleyi gündelik bir dille, yarım yamalak bilgiyle hem Türkiye’ye hem de sürece haksızlık ediyorsunuz.

 

Sayın Bahçeli, 'Norşin' kelimesini dilinize dolayarak, kendinize de partinize de Türkiye’ye de haksızlık ediyorsunuz.

 

ALPARSLAN'DAN, MUSTAFA KEMAL'DEN DAHA MI MİLLİYETÇİSİNİZ

 

Haberin Devamı

Alparslan 1071’de kazandığı zaferle Anadolu’nun kapılarını açtı. Siz Alparslan’dan daha mı milliyetçisiniz? Malazgirt Ermenice bir kelime.

 

Rahmetli Orhan Gazi Bursa’yı fethetti ona dokunmadı. Bursa Yunanca’dan geliyor.

 

Gazi Mustafa Kemal Ankara’yı başkent yaptı. Ama Ankara ismini değiştirme gereğini duymadı. Siz Gazi Mustafa Kemal’den daha fazla mı milliyetçisiniz? Ankara kökeni itibari ile Latince.

 

Bunu sayın Bahçeli’nin sürece nasıl baktığını göstermek açısından sadece bir örnek olarak veriyorum.

 

Sayın Bahçeli ve Baykal’a bir kez daha sesleniyorum. Gelin bu sürecin dışında kalmayın. Bu meselede mutabakat olmayacakta hangi mesele de olacak?

 

Haberin Devamı

DTP'YE SESLENDİ

 

DTP’ye seslenmek istiyorum. Zaman zaman aralarından bazı temsilcilerin tahrik edici, kışkırtıcı, süreci bulandıran açıklamalardan lütfen kaçınmalarını rica ediyorum.

 

Ben niyetimizin son derece samimi olduğunu açıkladım. Bu meseleyi siyasetüstü bir mesele olarak görmek durumundayız.

 

Bizim annelerin babaların gözyaşını dindirmekten başka gayemiz yok. Türkiye’yi 71 buçuk milyon vatandaşıyla geleceğe taşımaktan başka gayemiz yok.

Yaradılanı yaradandan ötürü sevmekten başka gayemiz yok.

 

REKOR KIRACAĞIZ

 

Türkiye’nin 81 vilayetinde AKP kadrolarının çok büyük bir heyecan içinde olduklarını görmekten dolayı mutluyum. İnşallah 3 Ekim’de büyük kongremizi gerçekleştirecek, hep beraber birlik içinde hedefimiz olan 2011 seçimlerine kilitleneceğiz. 

Haberin Devamı

8 yıl içinde 4 seçimden milletimizin umudu olarak başarıyla zaferle çıktık. 5. seçime de aynı ruhla girecek bir kez daha birinci parti olarak çıkacak ve bu noktada siyasi partimizle yeni bir rekorun sahibi olacağız. 

Onun için diyorum ki gevşemek yok. Rehavet yok. Umutsuzluk, bıkkınlık yok. Aziz milletimiz bizden daha fazla hizmet bekliyor. 

Her kademedeki arkadaşımın büyük bir özveriyle gayret göstermenizi bekliyorum. 29 Mart seçimlerinde ipi göğüslemiş olmanız, her şeyin  yeni başladığı anlamına geliyor.  

AKP’nin hedeflerini projelerini yürüttüğümüz çalışmaları bütün gerçekliğiyle bulunduğunuz yerde sizler bizler anlatacaksınız. 

Ben teşkilatıma inanıyorum güveniyorum. Bu teşkilat sayesinde Türkiye kabuğunu kırdı şaha kalktı. Türkiye çözülemez denilen meseleleri tek tek çözdü. Siyaset ve demokrasi tarihimizin en dinamik teşkilatı AKP teşkilatıdır.

AKP 8. YILINI KUTLUYOR

Bugün AKP camiası için son derece anlamlı bir gün. 8 yıl önce bugün 14 Ağustos 2001’de partimizin kuruluş dilekçesini verdik.  

Partimizin kuruluşunda ve sonrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 8 yıl içinde teşkilatımız içinde hayatını kaybetmek suretiyle aramızdan ayrılan arkadaşlarımı sevgiyle yad ediyor, Allahtan rahmet diliyorum. 

Türkiye’nin sorunları çözümsüz değil diyerek yola çıktık. Yeter söz de karar da milletindir diyerek yola çıktık ve milletimizin desteğini ardımıza alarak yola çıktık. 8 yıl boyunca aziz milletimizin bize yüklemiş olduğunu emaneti hakkıyla taşıdık. 

Partimizi kurduktan 1 yıl sonra tek başımıza iktidara geldik.  

AKP’den sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmamıştır. Bundan sonra da o eski günlere dönüş inşallah söz konusu olmayacaktır. AKP’yle birlikte demokrasi güçlenmiş, siyasete yönelik her türlü müdahale hukuk çerçevesinde bertaraf edilmiştir. AKP mafyayla kararlı bir mücadeleye başlamış en ufak bir adım atmamıştır. 

8 yıl boyunca Türkiye’yi geçmişteki o karanlık günlere geri götürmek, siyaseti kirletmek lekelemek, millet egemenliğine gölge düşürmek isteyenlerle de aynı azimle mücadele ettik. 

Siyaset AKP’yle birlikte yeniden güvenilir bir kurum haline geldi. İşte onun için AKP’nin demokrasi tarihimizde ayrı bir yeri vardır olacaktır.  

AKP’liler 3 Kasım 2002’de aziz milletimiz iktidara, iktidarla birlikte Türkiye’nin kaderine el koysun istedi.  

AKP’nin milletimizin hedefleri, beklentilerini esas alarak çizdiği yol haritasıdır. AKP olarak bu rotadan sapmadık.

AKP hükümetleri değişimin güzergahlarını belirlemiş, Türkiye’nin kaynaklarını doğru yönetmiş ve demokrasiye milli iradeye sadakatini bir an bile yitirmemiştir.

Geçenlerde arkadaşlarımla birlikte 7 yılda neler yaptık dediğimizde bir çok şeyleri orada atladık ve unuttuk. O kadar bu 7 yılın içine hizmetler sığdırmışız. Medya tanıtım başkanlığı olarak 7 yıllık dönemde neler yaptık, bunu film belgesel halinde çıkaralım ve bütün teşkilatlarımıza gönderelim görerek yaşayalım. Çünkü yapılanlar unutuluyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!