‘Orantısız güç’ kullanan polis gözünü kör etti

Güncelleme Tarihi:

‘Orantısız güç’ kullanan polis gözünü kör etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 00:00

Öğretmen Dengiz Sönmez, haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik eylemde polisin cop darbeleriyle sağ gözünden yaralandı.İki ameliyata rağmen Dönmez’in sağ gözü yüzde 80 oranında görmüyor

Haberin Devamı

EĞİTİM-SEN üyesi öğretmen Dengiz Sönmez, haziran ayında, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik protesto gösterisine katıldı. Bakanlığı toplu iş sözleşmesine ikna etmek için dilekçe vermek isteyen Dengiz, polisin cop darbeleri ve biber gazı nedeniyle gözünden yaralandı. Sönmez, olayın ardından hemen ameliyata alındı. Ancak tüm çabalara rağmen Dengiz’in sağ gözü yüzde 80 oranında görme yetisini kaybetti. Geçirdiği 2 ameliyata rağmen iyileşmeyen Dengiz, bir kez daha ameliyat olacak. Dengiz’e, ailesini ziyaret için gittiği Sivas’taki köyünden telefonla ulaştık. Sönmez, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağını ve hayatını karartan polis memurunun mutlaka cezalandırılmasını isteyeceğini söyledi.

Sönmez, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Tam bakanlığın önüne geldiğim sırada polis gaz bombaları, biber gazı ve coplu müdahaleye başlady. Arkadaşıma copla vurdular ve yere düştü. Ben de arkadaşımı kaldırmak için eğildim. Küfreden polisler bana da vurunca ben de yere düştüm, hastaneye kaldırdılar. Yüzde 80 görme kaybım var. Beni bu hale getiren polis gibi ben de bu devletin memuruyum. Biz onların çocuklarını yetiştiriyoruz. Beni bu hale getirip, hayatımı karartan polis memurunun bulunması için gereken bütün hukuk yollarına başvuracağım. Polis kayıtlarından istenirse beni bu hale getiren şahıs çok rahat bulunabilir. Bu işin peşini bırakmayacağım.”

Gözlüksüz çıkamıyor

Öğretmen Dengiz Sönmez ameliyattan sonra gözündeki sargının çıkarıldığını, ancak artık gözlüksüz dışarı çıkamadığını söyledi. Dengiz Sönmez, gözlüksüz televizyon da izleyemiyor, gazete de okuyamıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!