Ordu Valisi'nden ilginç sözler

Güncelleme Tarihi:

Ordu Valisinden ilginç sözler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 17:21

CAMİ tuvaletlerindeki pisuvarları, ‘hijyen ve dinen’ uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırtıp, ardından ‘İtikadımıza ters’ diyen Ordu Valisi Ali Kaban, bu kez de çağdaşlık ve uygarlık üzerine yaptığı bir konuşması ile tepki çekti.

Haberin Devamı

Valiliğin internet sitesinde yer alan konuşma metnine göre Vali Kaban, son kararname ile tayinleri çıkan vali yardımcıları ve kaymakamlara hitaben yaptığı konuşmasında, ‘çağdaş uygarlıktan’ ‘saçma’ diye söz etti, “Tekdirle uslanmayanın hakkı kötektir” dedi.

Ordu Valiliğin ‘www.ordu.gov.tr’ adresli web sitesinde Vali Ali Kaban ve türbanlı eşi Neriman Kaban’ın geçen 2 Ağustos tarihinde son kararname ile tayinleri çıkan vali yardımcıları ile kaymakamlar için bir yemek verdikleri duyuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait Deniz Şube Lokali’nde düzenlenen yemekte Vali Ali Kaban’ın yaptığı konuşmanın metni sitenin ‘Haberler’ başlığı altındaki bölüme konuldu. Buradaki konuşmasında Ordu Valisi Ali Kaban’ın idareciliğin hakkı konusunda ve çağdaşlık ile uygarlık için ‘saçma’ ifadesini kullanması dikkat çekti. Kaban konuşmasında şöyle dedi:

‘TEKDİR İLE USLANMAYANIN HAKKI KÖTEKTİR’

“...Hakikaten arkadaşlarımız ile bu samimi ortam içerisinde duygularını ifade etmelerini istedim, çünkü şu an burada görev yaparak Ordu Vilayetine hizmet etmiş ve şu anda da gitmeye hazırlanan arkadaşlarımız, benim çalışma sürem içerisinde hakikaten gayretli olduğunu, himmetli olduğunu, çalışkan olduğunu, akıllı ve nerede nasıl davranması gerektiğini bilen idareciler olduğunu gördüğüm arkadaşlarım. Tabi herkes aynı olmuyor, bazısı da böyle olmayacak. Çok şükür ki aramızda öğle kimse yok. Çıkmaz mı çıkıyor. Hakkını vermiyorsa insanlar idareciliğin, bir üst idareci olarak da biz üzerimize düşeni yapıyoruz. O klasik kaide gereğince ‘Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir’ kaidesini uyguluyoruz...”

‘ÇAĞDAŞ UYGARLIK SAÇMA SAPAN KAVRAM’

Mülki idare amirinin, gittiği yerin şartlarına uygun olarak, oranın hakikaten hayatın gerisinde kalmaması için elinden yapması gerektiğini vurgulayan Vali Ali Kaban şöyle devam etti:
“Çağdaş uygarlık gibi saçma sapan kavramları söylemeyeceğim. Hayatın gerisinde kalmaması için maddi manevi, ekonomik teknik, eğitim her şey dahil elinden geleni yapmış bir idaredir. Yüzyıllardır bu gelenek bir şekilde devam etmiştir ve sizler devam ettireceksiniz.”

TEPKİLER

Ordu Valisi Ali Kaban’ın bu konuşmayı yaptığının duyulmasının ardından tepkiler de gelmeye başladı. CHP Ordu İl Sekreteri Halit Ziya Çelebi, “Çağdaş uygarlık’ dediğimiz şey, Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sık kullandığı sözlerdir. Bunlar doğrudan Atatürk’ü hedef alan sözlerdir. ‘Atatürk Cumhuriyeti’nde bir mülki idare amirinin bu sözleri söyleme cesaretini herkesin dikkate alması gerekir’ diye düşünüyorum” dedi.

Türk-İş Temsilcisi ve Belediye-İş Sendikası Başkanı Selim Yöndem de, “Bu sözlerden herşey çıkar. Çok elastiki bir laf. Şimdi aklımıza hemen şu geliyor: Madem pisuvarları söktün, içeriye her giren oturarak tuvalet ihtiyacını giderecek diye birşey mi var? Onun için bu sözün de üzerinde fazla durmaya gerek yok. Çünkü görünen köy kılavuz istemez” diye konuştu.

YARDIM ALANLAR İNTERNETTE YAYINLANDI

Bu arada Ordu Valisi Ali Kaban’ın türbanlı eşi Neriman Kaban’ın yaptığı yardımlar ve yardım yaptığı yoksul vatandaşlar, ad ve fotoğraflarıyla Ordu Valiliği’nin www.ordu.gov.tr adresli resmi web sayfasında açıklandı. önceki Vali Said Vakkas Gözlügöl ise yardım yapılan kişilerin deşifre olmaması için Sosyal Yardım Kartı uygulaması başlatıp, yüklenilen limit ölçüsünde istedikleri yerden alışveriş yapma imkanı getirmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!