Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Kavaf'a yanıt

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan Bakan Kavafa yanıt
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 14:44

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'de 60 bin kadın bedenini satmak üzere sıraya girdi" şeklindeki açıklamasını talihsizlik olarak nitelendirmiş ve ''Kılıçdaroğlu özür dilemeli'' demişti. Kavaf'ın bu sözlerine Kılıçdaroğlu'nun yanıtı sert oldu: Özür dilemesi gereken biri varsa o da Sayın Bakan'ın kendisidir.

Haberin Devamı

Kavaf,  ''Açıklama kadına yapılan büyük bir hakaret olmuştur. Beden işçisi kadınların da toplumun bir parçası olduklarını hatırlatmak isterim. Bütün kadınlardan özür dilemeli" diye konuşmuştu.

 

"EĞER ÖZÜR DİLEMESİ GEREKEN BİR KİŞİ VARSA O DA SAYIN BAKAN'IN KENDİSİDİR"

CHP İstanbul İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısı sonrası Bakan Kavaf'ın sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, sert konuştu. 60 bin hayat kadını rakamının İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da Şefkat-Der adlı bir dernek tarafndan yapılan bir araştırmanın sonucu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Bakan Kavaf'ın sözlerini de değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Eğer özür dilemesi gereken bir kişi varsa o da Sayın Bakan'ın kendisidir. Kadınları hayat kadını olma koşullarına zorlayan muhalefet partileri değildir, iktidar partileridir. Hiçbir kadın da gönüllü olarak beden işçiliği yapmak istemez. Hayat kadını olmak istemez. Ama bu kriz, 60 bin kadını hayatta kalmak, yaşamını sürdürmek için beden işçiliğine zorluyorsa, önce hükümetin bunun üzerinde durması gerekiyor. Neden ve niçin?" diye sordu.

 

Haberin Devamı

"ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİ ÖĞRENMEK İSTİYORSA, KOLTUĞUNDAN AYRILIR BANA KOLTUĞUNU DEVREDER"

Bakan Kavaf'ın 'çözüm üretemiyorlar' şeklinde bir eleştiri de yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sayın Bakan çözüm üretmekten söz ediyorsa, o zaman bulunduğu koltuğun ne anlama geldiğini bilmiyor. Bakan koltuğunda oturanlar çözüm üretirler. Ama benim çözümle ilgili önerilerimi öğrenmek istiyorsa, koltuğundan ayrılır bana koltuğunu devreder. Ben de bu hayat kadını sorunu nasıl çözülür ben kendisine gösteririm" diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Sayın bakan 60 bin kadını beden işçisi olmak için çalıştıran iktidarın bir parçasıdır. Eğer 60 bin kadın hayat kadını olmak için vesika bekliyorsa, bundan önce sayın Bakanın özür dilemesi gerekir" dedi. Beden işçiliğini ayıplamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ayıp olanın kişileri beden işçiliğine zorlayan ekonomik koşullar olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, bu ekonomik koşulları yaratanın da Bakan Kavaf'ın bir parçası olduğu hükümet olduğunu söyledi.

 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, "Sayın Bakan hala bunu anlayaşamışsa, ben ona ne söyleyeceğim?" diye sordu. Hayat kadını almak için talebin bu kadar artmasının nedeninin insanların yolsuzluk, hırsızlık yapmak istememesi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, kendisinin bu garip duruma dikkat çekmek istediğini ve bu insanların çıkış yollarının AKP'nin izlediği ekonomi politikası nedeniyle kapandığını belirtti.

 

"HAYAT KADINLARINDAKİ ARTIŞI BU NOKTAYA GETİREN KENDİSİDİR, KENDİ İKTİDARIDIR"

 "Kendi sırça köşklerinde oturup Anadolu'da neyin olup bittiğini bilmeyenler bize ders veremezler" diyen Kılıçdaroğlu, Bakan Kavaf'ın görevde olduğu bakanlıkla ilgili konulara bakması gerektiğini söyledi. "Çözüm istiyorsa ben sayın Bakan'a bir çözüm önereyim. Aile sigortasını niye getirmiyor sayın bakan? Elinden tutan mı var?" diye sordu.

 

Haberin Devamı

"Ama sayın bakan bunları yapamaz. Önce sorunların nasıl çözüldüğünü ve bu konudaki siyasal kararlılığı bilmesi öğrenmesi ve bu siyasal kararların arkasında durması gerekir. Sayın bakanda bunların hiçbirisi yok" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, "Hayat kadınlarındaki artışı bu noktaya getiren kendisidir, kendi iktidarıdır" diye konuştu.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!