Erdoğan'dan Potomya açılımı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan Potomya açılımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 22:41

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı Güneysu İlçesi'nde hemşehrilerine seslendi. Erdoğan, "Bırak, benim burada yaşayan vatandaşım yeri geldiği zaman Güneysu yeri geldiği zaman Potomya der. Niye rahatsız oluyorsun?" dedi.

Güneysu Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişiye Başbakanlık otobüsünün üzerinden seslenen Başbakan Erdoğan, “Çeteyle, mafyayla mücadelemiz devam ediyor. Nerelerden nereye geldiğimizi biliyorsunuz. Türkiye artık dünyada gündemi belirlenen ülke olmaktan çıkmıştır, gündem belirleyen ülkelerden biri haline gelmiştir” dedi.

Bu sırada izleyiciler arasında bulunan bir grup “Laz’ı, Kürdü, Çerkez’i. Kucakladık herkesi” diye slogan attı. Başbakan bu sözler üzerine şunları söyledi:
“Sağolun. Mesele bu zaten. Mesele bu. Bu ülkede iktidarımızı ayrımcı olarak niteleyenler, bölücü olarak niteleyenler önce aynaya baksınlar. Kendileri bölücünün ta kendisi. Onlar bu ülkede belli bölgelere gidemezler. Belli illere gidemezler. Türkiye’de biz hamdolsun 81 vilayette, 7 bölgede varız. Onların kimyaları bozulmuş. Ama bizim öyle bir derdimiz yok, biz ülkemizin tamamını kucaklıyoruz. Biz 71.5 milyon vatan evladının tamamını kucaklıyoruz. Biz Türkiye’nin milli birliği için, bütünlüğü için bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu beraberliği inşallah biz sağlayacağız. Bunun için kollarımızı açtık. Kapı kapı dolaşıyoruz. Ana muhalefete mektup yazıyoruz, daha düşünmeden nedir ne değildir demeden geri çeviriyorlar. Yanındaki yavru muhalefete mektup yazılıyor, o da kabul etmiyor. Bu millet ayrılıkçı olanları evelallah bu ülkede iktidara getirmez ve onlara iktidar teslim etmez. Bizim niyetimiz halis samimi. Biz dürüst olarak bu yolda ilerliyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz.”

Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştirerek, “Çıkmış ne diyor? MHP liderinin söylediğine bak. Sayın Bahçeli önce kendine bir gel. Ben inanıyorum ki MHP’deki kardeşlerim onun bu konuşmalarından rahatsız. ‘Yarın artık Güneysu demezsin, Potomya dersin’ diyor. Bırak, benim burada yaşayan vatandaşım yeri geldiği zaman Güneysu yeri geldiği zaman Potomya der. Niye rahatsız oluyorsun? ‘Artık İstanbul için Konstantinapol dersin’ diyor. Kusura bakma. Benim ülkemizin insanı, nerede kime neyi söyleyeceğini çok iyi bilir. Onu senden öğrenmesine gerek yok. Biz de nerede neyi söyleyeceğimiz çok iyi biliriz.

Cumhurbaşkanımızı Bitlis’te ‘Norşin’ dedi diye eleştirmeler. Aç o zaman Atatürk’ün nutuk kitabını. Nutuk’ta Norşin sakinlerine nasıl hitap ettiklerini sor. Bu oyunları bozacağız. Biz kirli ajandalarla yürümeyeceğiz, temiz ajandalarla yürüyeceğiz. Bu ülkede inşallah anaların gözyaşları dinecek. Artık kara haberler duymak istemiyoruz. Onun için inşallah bu kötü gidişi durdurmak ve bu ülkenin insanlarını birbirini kucaklar hale getirmek için bu maratonu sürdüreceğiz. İnşallah sonu hayırlı olacak” dedi.

Bu arada bir grup hemşehrisi de Erdoğan’a, “Potomya seninle gurur duyuyor” tezahüratlarıyla sevgi gösterisinde bulundu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!