Meslek kursuna rekor başvuru

Güncelleme Tarihi:

Meslek kursuna rekor başvuru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2009 17:24

İş- Kur'un açtığı meslek edindirme kursunun 275 kişilik kontejanına yaklaşık 5 bin işsiz başvurdu.

Haberin Devamı

İş-Kur ve özel bir eğitim kurumu arasında imzalanan iş birliği ile açılan 125 kuaförlük 150 güzellik uzmanı kontejanına başvuran yaklaşık 5 bin işsizden 275 şanslının isimleri açıklandı. MC Akademi Kuaförlük Estetisyenlik Eğitim Hizmetleri binasında yaklaşık 150 işsiz, büyük bir merakla isimlerinin okunmasını bekledi.

Havanın sıcak olması ve bekleme alanın dar olması kurs adaylarını kimi zaman bunalttı. Kurs adayları ellerine aldıkları yelpazelerle biraz olsun serinlemeye çalıştı. İlk olarak İş-Kur'a başvuran kurs adayları, bilgi, beceri ve eğitim durumlarına göre bazı elemelerden geçti. Bunun yanı sıra kursa katılmak isteyenlerin işsiz olması, öğrenci olmaması, sigortalı olmaması gibi koşullar arandı. Dört ay boyunca eğitim alacak olan kursiyerler İş-Kur tarafından sigortalı olacak ve günde 15 TL cep harçlığı alacak. Haftanın altı günü altı saat MC Akademi'de eğitim alacak olan kursiyerlere, MC Akademi yüzde 50 iş garantisi ile pazartesi gününden itibaren eğitim vermeye başlayacak.
 
AMAÇ KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRMEK

MC Akademi kurucusu Mustafa Koç, kursun amacının kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu belirterek, "Türkiye'nin güzellik sektöründe yaptığı en büyük projelerden biri. MC Akademi ve İş-Kur iş birliği ile açılan bu kurs, yüzde 50 istihdam garantili ancak biz bunu yüzde yüzlere çıkarmayı hedefliyoruz.

Çok iyi akademisyen bir kadromuz var. İş-Kur projesi kapsamında 15 TL cep harçlığı alacaklar, dört ay boyunca sigortalı olacaklar. Merkezimize hiç bir ücret ödemeyecekler. Asrın mesleği olan güzellik sektörüne kalifiye eleman yetiştirmeyi hedefliyoruz. İş-Kur'un ve MC Akademinin yaş, kültür, bilgi ve beceri kriterlerine göre elemeler gerçekleşti. Haftanın altı günü altı saat kursiyerlere eğitim vereceğiz" şeklinde konuştu.

MC Akademi'de kursiyerlerin isimlerinin açıklanacağı sırada kursiyerlerin çoğunluğunun bayan olması ve çocuklarıyla birlikte gelmeleri dikkatlerden kaçmadı. Kursa katılmaya hak kazanan kursiyerler duygu ve düşüncelerini mutluluktan açıklamada zorlanırken, bir çoğunun ortak temennisi aldıkları eğitim sonrasında kendi iş yerlerini açabilmekti. Kursiyerlerden bazıları ise izdihama olan tepkisini dile getirerek, kura veya çekilişle kursiyerlerin belirlenmesi gerektiğini bu kadar adayın bir araya toplanmaması gerektiğini söylediler. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!