Kaymakam Sedat Yıldırım: 2 duble rakı içtim sarhoş değildim

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Sedat Yıldırım: 2 duble rakı içtim sarhoş değildim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 14:14

UŞAK'ın Sivaslı İlçesi'nden Erzurum'un Oltu İlçesi'ne tayin edilen Kaymakam Sedat Yıldırım için ilçedeki havuzlu restoranda düzenlenen ‘ıslak uğurlama’nın 2 bin 400 liraya mal olan faturasını, 2 gurbetçinin ödediği ortaya çıktı. Belçika'da çalışan Fikret Küçük ve Hollanda'da çalışan Mustafa Yüksel, “İlçemiz için özverili bir şekilde çalışan kaymakamımızı en güzel şekilde geleneksel şekilde göndermek istedik, yanlış anlaşıldı” dedi. Kaymakam Yıldırım ise “Sivaslı'ya veda eden tüm amirlere aynısı yapılır. Benim için de bu gelenek bozulmadı. Havuza atladıktan sonra dansözlerle birlikte poz vermem istendi ben de kimseyi kıramadım. İki duble rakı içtim ve sarhoş değildim” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAYMAKAM'IN OLAYLI VEDA PARTİSİNDEN FOTOĞRAFLAR

KAYMAKAM HAKKINDA İNCELEME

Sivaslı'da ilçenin önde gelenleri ve bürokratlar, 4 yıl hizmetinden sonra Erzurum Oltu'ya tayini çıkan Kaymakam Sedat Yıldırım için iki ayrı veda partisi düzenledi. Veda partisinin ilki Belediye Sosyal Tesisleri'nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Sarı tarafından, ikincisi ise Sivaslı- Denizli yolu üzerindeki Evrenli Parkı'nda bulunan Big Boss Havuzlu Restoran'da Belçika'da yaşayan Fikret Küçük ve Hollanda'da yaşayan Mustafa Yüksel tarafından düzenlendi.
 
“DEĞERLİ KAYMAKAMIMIZI UĞURLADIK”

Gurbetçi Fikret Küçük, ilçeye meslek yüksek okulu binası kazandırmak için çalışan Kaymakam Sedat Yıldırım'a, içkili, dansözlü geceyi arkadaşı Mustafa Yüksel ile birlikte düzenlediklerini söyledi. Kaymakam Yıldırım'ı tüm ilçenin olduğu gibi kendilerinin ve gurbetçilerin çok sevdiğini ifade eden Küçük, şunları söyledi:

“Kaymakam Sedat Yıldırım ile özverili çalışmalar içerisinde bulunduk. Kendileri Belçika'ya ve Hollanda'ya kadar gelerek ilçede meslek yüksek okulu yapımı için bizleri seferber etti. Böyle değerli kaymakamımızı biz de güzel bir şekilde uğurlamak istedik. Bu nedenle geceyi düzenledik. Gecede bulunan dansöze ben 50 lira vererek kaymakamımızın yanına yolladım ve bizim hatırımız için fotoğraf çekildi. Gecenin maliyeti olan 2 bin 400 lirayı da biz karşıladık. Bu işin buralara kadar varacağını bilseydik, böyle bir şey yapmazdık.”

‘SARHOŞ DEĞİLDİM’

Sivaslı'ya veda eden bütün amirler için ıslatma geleneğinin yapıldığını belirten Kaymakam Sedat Yıldırım da gecede sadece iki duble rakı içtiğini ve sarhoş olmadığını söyledi.

Gecenin normalde basına kapalı olduğunu belirten Yıldırım da şunları söyledi:

“‘Sivaslı Meslek Yüksek Okulu'nun yapımına katkıda bulunan gurbetçiler ve esnaf benim için bir veda gecesi tertip etti. Normalde Sivaslı'ya veda eden tüm amirlere aynısı yapılır. Benim için de bu gelenek bozulmadı. Havuza atladıktan sonra dansözlerle birlikte poz vermem istendi ben de kimseyi kıramadım ve fotoğraf karesine girdim. Gecede de iki duble rakı içtim ve sarhoş değildim. Bulunduğum restoranın saat 04.00'e kadar açık kalma izni olmasına rağmen, gecenin tadının kaçtığını fark ederek saat 01.00'de oradan ayrıldım.”

AKP'Lİ BAŞKAN: DEMOKRAT BİR İLÇEYİZ

Geceye katılanlardan birisi olan Sivaslı Belediye Başkanı AKP'li Zafer Küçükgöl, ilçenin son derece demokrat bir ilçe olduğunu söyledi. Küçükgöl, şunları söyledi:

“Bu her zaman böyle olmuştur. İlçemizde isteyen içer, isteyen ibadet eder ve kimse kimseye karışmaz. Kaymakamımız da herkesi kucaklayan bir yapıya sahip, ilçe halkı tarafından çok sevilen birisidir. Söylenildiği gibi bizde tayin ve atamalarda ıslatma geleneği vardır. Geceyi düzenleyen gurbetçi vatandaşlarımızın daveti üzerine geceye ben de katıldım. Ve gelenek yerine getirildi.”

Kaymakam Sedat Yıldırım'ı ıslatarak geceyi başlattığını belirten İl Genel Meclisi üyesi AKP'li Mehmet Ezel, “İlçemizde adet olduğu üzere tayinlerde hep ıslatırız ve eğleniriz. Islatma başlangıcını da yıllardır daima ben yaparım. Kaymakamımızı da ilk ben ıslattım. 4 yıldır ilçemizde kaymakamımızla güzel çalışmalara imza attık. Kaymakamımız gittiği için çok üzüldük. Giderken güzel bir veda olsun istedik” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!