Toprak'ın cipine el kondu

Güncelleme Tarihi:

Toprakın cipine el kondu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2009 12:17

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), borçlarının tasfiyesi için imzalanan protokol hükümlerini yerine getirmediği gerekçesiyle Halis Toprak'ın tüm şirketlerine bu sabah el koydu. El koyma o kadar hızlı oldu ki Halis Toprak, Sakarya'daki ilaç fabrikasından çıkarken cipi bile altından alındı. Genç eşi ve kayınvalidesi ile İstanbul'a gelmeye hazırlanan Halis Ağa, kısa bir şokun ardından minibüs buldurdu. Ama TMSF'nin avukatı, Halis Ağa'nın fabrikaya ilaç servisi yapan minibüse de binemeyeceğini söyledi. İşadamı Toprak ile TMSF'nin avukatı arasında oldukça çetin geçen tartışmalar sonrası minibüs parası ödenmek kaydıyla Halis Ağa'ya kiralandı. Avukat Özlem Şengelen'i minibüse binme konusunda ikna etmekte zorlanan Halis Ağa, ''Keşke bütün çalışanların senin gibi işine sadık olsa. Taksir ediyorum senin çalışmanı'' dedi. Bu arada Toprak'ın eşinin ve kayınvalidesinin fotoğrafları da ilk kez çekildi.

Haberin Devamı

 

İŞTE HALİS AĞA'NIN ALTINDAN CİPİNİN ALINDIĞI ANLAR

HALİS AĞA'NIN 17'LİK EŞİ İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

HALİS AĞA TMSF AVUKATINI BÖYLE İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

Sabah saatlerinde Adapazarı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Toprak Holding'e bağlı Toprak Polyester, Toprak İlaç ve Kimyevi Madde ile Toprak İlaçlama Fabrikaları'nın bulundugu komplekse gelen TMSF avukatları, içeriye girdiklerinde Halis Toprak'ın, yeni evlendiği 17 yaşındaki eşi Nazlıcan ve kayınvalidesi Şehrinaz Tağızade ile kompleksin bahçesindeki köşkte kaldıklarını öğrendi. TMSF avukatları, yanlarında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/toprakholding_banner.jpgve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Toprak Holding'e bağlı şirketlere el koyma işlemini yaparken Halis Toprak da yanında 17 yaşındaki eşi Nazlıcan, kayınvalidesi Şehrinaz Tağızade, baldızı ve yardımcısıyla birlikte 33 TT 7909 plakalı Toyata marka cipiyle buradan ayrılmak istedi. Ancak TMSF avukatları, cipe el konulduğunu belirterek çıkışlarına izin vermedi.

Haberin Devamı

KİRALİK MİNİBÜS BULUNDU

İstanbul'a dönmek üzereyken cipine el konulan ve araçsız kalan Halis Toprak kaldıkları köşkün önünde beklerken, eşi ve kayınvalidesi içeri girdi. Zaman zaman terleyen ve sık sık soğuk su içen Halis Toprak, şirket görevlilerinden kendilerine İstanbul'a gitmeleri için araç bulunmasını istedi.

Fabrikanın servis hizmetlerinde kullanılan araçlar araştırıldı ve sonunda Adapazarı'ndan 54 TE 516 plakalı minibüs getirildi. TMSF avukatı Özlem Şengelen, bu aracın da Toprak İlaç Fabrikası'na servis verdiğini belirterek, Halis Toprak ve ailesinin bu minibüsü de kullanamayacağını söyledi. Kısa süren tartışma ve bir dizi telefon görüşmesinin ardından avukat Özlem Şengelen, minibüsün ücretini ödemesi koşuluyla bununla İstanbul'a gidebileceğini Halis Toprak'a bildirdi. Halis Toprak, bunun üzerine avukat Şengelen'e, “Keşke bütün çalışanlarım senin gibi işine sadık olsa. Takdir ediyorum senin çalışmanı” dedi.

Haberin Devamı

ÇAĞIRIN GELSİNLER

İzin çıkması üzerine el konulan cipteki özel eşya ve Adapazarı'nda yemek üzere hazırlanan kebaplar minibüse aktarıldı. Köşkte gelişmeleri bekleyen aile fertlerinin gelip minibüse binmeleri istendi. Halis Toprak'ın genç eşi Nazlıcan ve kayınvalide Şehrinaz Tağızade dışarda gazetecilerin bulunduğunu belirterek minibüse binmek istemedi. Bunun üzerine Halis Toprak, “Çağırın gelsinler” diye çıkışınca Nazlıcan ve annesi koşarak minibüse bindi. Nazlıcan, Halis Toprak'ın yanına otururken, kayınvalide Şehrinaz Tağızade ise görüntü alan basın mensuplarının kameralarına vurduktan sonra araca bindi. Halis Toprak ve ailesi minibüsle İstanbul'a gitmek üzere Adapazarı'ndan ayrıldı.

Haberin Devamı

TOPRAK: KEBAP YİYEMEDEN GİDİYORUZ

Halis Toprak, TMSF avukatları işlemleri yaparken görüştüğü gazetecilere, uygulamanın hukuki olmadığını söyledi. TMSF'nin kendisinden 132 milyon dolar alacağı olduğunu söylediğini belirten Halis Toprak, “132 milyon doların ne aslı var, ne esası var. Maliye Bakanlığı’ndan 16 milyon ceza bize kesildi. Bu 2 aylık faiziyle birlikte eder 17 milyon. Bu 17 milyon dolar resmi. Maliye Bakanlığı kendisi 57 milyon dolar yazıyor. Ayrıca Bayındır Bank'a gelen 20 milyon dolarlık cezayı da bizim hesaba yazıyor. Faizleri de yüzde 12. Dolar bazında sayıyor. Diyor ki, ‘Benim 132 milyon dolar alacağım var.’ Bu alacağa karşı holdingi sattı, Kuşadası’nı sattı. Paşabahçe’deki en büyük arsayı sattı. Bu onun dediği borçu aşıyor. Bizden fazla para çekti. Onu da götürdü” dedi.

Haberin Devamı

Halis Toprak cipe el konulmasıyla ilgili olarak da “Cip zaten onların. Şimdi binip de İstanbul’a gitmeye izin vermediler. Araba yok. Kiraladık, Sakarya’dan geliyor. Allah’ın izni ile bunlar kısa zamanda kalkacak. Çünkü hak, adaletle ilgisi yok” diye konuştu.

Devletten 1 milyar dolar teşvik alacaklarını ancak verilmediğini söyleyen Halis Toprak, “Ondan sonra bakın buranın bir şirketi 394 trilyon lira. Ne kadar dolar yapar? 300 milyon dolar yapar. Bunlar el koyuyorlar 22 şirkete. Yani adaletle eşitliklikle ilgisi yok. Bunun mutlaka yargıda hesabı sorulacak. Bunların yaptığı. Allah'a şükür TMSF'nin borcuna muhtaç değiliz. Bu şirketler veremeyecek güçte değil. Ne dedik, verdik verdik. En sonunda dedik ki bu olmaz. Yeter artık dedik vermiyoruz. Adamlar da böyle el koydular” dedi.

Haberin Devamı

Adapazarı’na hafta sonunu geçirmek için geldiklerini belirten Halis Toprak, “Adapazarı’nda kalıp kebap yiyecektik. Bunun için gelmiştik ama yiyemedik. Bıraktık kebabı gidiyoruz. Bizim aile başka kimse yok” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!