Tarsus'ta trafik kazası: 9 ölü

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta trafik kazası: 9 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 07:45

Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 9 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERİN FOTOĞRAFLARI

Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolunda birbirlerine 25 metre uzaklıkta ve 5 dakika arayla meydana gelen iki kazada, 3'ü İranlı 9 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Ölenlerden 4'ünün Bursa'daki bir düğünden döndükleri belirlendi.

Kaza, saat 06.30'da Tarsus'a 30 kilometre uzaklıkta otoyolun Damlama Mevkii'nde meydana geldi. Adana yönüne giden Ömer Kara (55) yönetimindeki 57 DF 767 otomobil, 3 şeritli otoyolun en sağındaki şeritte giden ve yükü olmayan Kadir Ekinci (29) yönetimindeki 38 FS 013 plakalı kamyona arkadan çarptı. Aşırı hızlı olan otomobil, çarpmanın etkisiyle hurdaya dönerken savrulup, orta şeritte durabildi. Otomobilin sürücüsü Ömer Kara (53) ile aynı araçta bulunan eşi Nuray Kara (53), İran uyruklu Bilal Sidani (39), eşi Emine Sidani (37), kızları Yeliz Duru Sidani (32) öldü.

Haberin Devamı

Bu kazayı gören otoyoldaki diğer araçların sürücüleri de yardım amacıyla durdu. Bu sırada duran sürücülerden bazıları Ramazan Demirci (43) yönetimindeki 38 ST 340 plakalı orta şeritte duran kamyonun araç trafiğini aksatmaması ve yeni kaza olmaması için açık olan sol şeritten geçip kaza yapan araçların önüne alınmasını istedi. Demirci, aracını çekmek istediği sırada aşırı hızla gelen Hikmet Karael (44) yönetimindeki 33 NZ 404 plakalı otomobil de bu kamyona arkadan çarptı.

SADECE MERVE KURTULDU

Bursa'da katıldıkları bir düğünden Tarsus'taki evlerine dönen Karael ailesinin bulunduğu otomobilin sürücüsü Hikmet Karael ile eşi Zeynep Karael (35),

Tarsusta trafik kazası: 9 ölü
Kazadan sadece 3 yaşındaki Merve sağ kurtuldu
çocukları Levent Karael (17) kaza yerinde, Sedef Karael (11) ise kaldırıldığı hastanede öldü. Kazada ağır yaralanan 3 yaşındaki Merve Karael, Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alındı. 25 metre uzaklıkta yaklaşık 5 dakika arayla meydana gelen kazalarda her 2 otomobil de hurdaya döndü.

Haberin Devamı

Karael ailesinin, Zeynep Karael'in Çorum'da bulunan kardeşi Ramazan Yaman'ın düğün törenine katıldıkları ve dönüş yolunda kazaya karıştıkları öğrenildi.

80 METRE FREN İZİ

İki kazada yaşamını yitiren 9 kişiden 7'sinin cesedi araçlarda sıkıştı. Tarsus Belediyesi Arama- Kurtarma Ekibi'nin yardımıyla cesetler ön tarafları demir yığınına dönen araçlardan çıkarılabildi. Olay yerinde yaklaşık 80 metre fren izi bulunması nedeniyle otomobillerin aşırı hızlı oldukları, takip mesafesine uymamaları nedeniyle kazanın meydana gelmiş olabileceği belirtildi. Kazaya neden olan kamyonların şoförlerini gözaltına alan jandarma soruşturmayı sürdürüyor.

Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolunun Tekir gişelerinden sonra Adana yönünde yaklaşık 28 kilometrelik iniş olan, yokuş aşağı yolda eğimden yararlanmak isteyen sürücülerin viteslerini boşa aldığı, aşırı hızlanan araçların ani durumlarda fren yapamaması ve sürücülerin direksiyon kontrollerini yitirmesi nedeniyle bu mevkide sık sık kaza oluyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!