ErdoÄŸan'dan sert eleÅŸtiriler

Güncelleme Tarihi:

ErdoÄŸandan sert eleÅŸtiriler
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2009 16:23

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya'daki temasları çerçevesinde bir konuşma yapıyor. Erdoğan konuşmasında muhalefete sert eleştirilerde bulunurken "Atatürk yaşasaydı bunların hepsini mezara gömerdi" dedi.

Haberin Devamı

ERDOÄžAN'IN KONYA ZÄ°YARETÄ° FOTOÄžRAFLARI

Ä°ÅŸte ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından satır baÅŸları:Â

- Tayyip Erdoğan belediye başkanı olduğunda İstanbul'un borcunu bitirdi. Bahçeli, senin partin İstanbul'da yüzde kaç oy alıyor?

- İpleri atmakla bir yere varamazsın. Dürüst olalım, gerçekçi olalım. Dürüst olanı alkışlamak da partilere oy kazandırır. Konya’da ilk ray kaynağını yaptık. AKP dışındakilerden bir teşekkür duyun. 40 yıldır Türkiye'de bir metre ray döşenmemiş. Biz geldik, biz döşüyoruz. http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/konyaaaaaaaaa.jpg

- "Atatürkçüyüz" diyorlar. Atatürk kalksa bunların hepsini mezara gömer. İftira atmakla bir yere varamazsınız.

- Biz dertliyiz. Biz derdi olan bir partiyiz. Durmadan hizmet yolunda yolumuza devam edeceğiz. Durmak yok yola devam diyoruz. Bu yolda gece gündüz demeden yürüyeceğiz diyoruz."

Haberin Devamı

SÄ°YASET ANLAYIÅžLARI KRÄ°Z

CHP 33 kez Anayasa Mahkemesi’nin kapısına gitti. Cumhuriyet tarihinde böyle bir siyasi parti yok. Yatıyor kalkıyor Anayasa Mahkemesi’nin kapısında. Herhalde Anayasa Mahkemesi de bıkmıştır. Bunların siyaset anlayışı kriz. Biz 81 vilayetimizi hizmetlerle eserlerle donatırken, muhalefet Ankara’da engel çıkarmanın gayreti içinde. Biz hakkı haklıyı savunurken, muhalefet istismar siyasetinin peşinde, yapılan iş bu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı karşısında tüm dünya susarken, bu kardeşiniz her zeminde hakkı savundu. Gürcistan – Rusya arasındaki gerilimde yine hakkı savunduk. Irak’ın toprak bütünlüğünü savunduk.

Uygur Türkleri bizim akrabamızdır. Bizim kardeşlerimizdir. Uygur Türkleri sevinirse biz milletçe seviniriz. Ama ben Çin milletine sesleniyorum. Nüfusunuz nerdeyse 1.4 milyar. Uygur Türkü’nün sayısı ne yahu? 30 – 40 milyon. Bunlarla asimilasyon politikası içine girmeye ne gerek var? Bir ilçe bile değil. Bundan neymiş bölücüymüşler? Ne alakası var bırakın insanca yaşasınlar. Böyle siyaset üstü bir mesele, bir kez daha MHP tarafından istismar konusu yapıldı. Bahçeli çıktı bakın neler söyledi.

Haberin Devamı

BAHÇELİ’YE SALVOLAR

Bizi eleştiriyor, bizde dedik ki sayın bahçeli 2002 yılında başbakan yardımcısıyken Çin’e ziyaret ettiniz. Siz oradan ayrıldıktan sonra üniversitede Uygur Türkçesi yasaklandı. Bununla ilgili ne yaptınız?

Bakın burada ayrıca 1999’da Çin – Sincan Uygur Özerk bölgesindeki insan hakları ihlalleri ve idamlar konusunda defalarca uyarıldı. Uygur Türkleri üzerindeki baskı en şiddetli dönemindeyken, Çin Devlet Başkanı Türkiye’yi ziyaret etti ve Süleyman Demirel tarafından Bakanlar Kurulu imzasıyla, Ecevit Başbakan, Bahçeli Başbakan Yardımcısıyken devlet nişanı verildi. 9 Mart 2000 tarihinde devlet nişanı verilmesiyle ilgili bakanlar kurulu’nda imzalarınız var. Dönemin siyasi partilerinin sayın Bahçeli’ye ve MHP’li bakanlara her türlü uyarılarına rağmen bu imzalar atıldı.

Haberin Devamı

Mart ayında kaybettiğimiz Muhsin Yazıcıoğlu, Bu liyakat madalyası niçin veriliyor? Doğu Türkistan’da daha çok zulmedin diye mi veriliyor? Diyordu.

Sayın Bahçeli o dönemde kamuoyunun tepkisine kulak asmadı. Hem o imzayı attı, hem de bakanlarına attırdı.

Sayın Bahçeli, o zaman sizin vicdanınız sızlamadı mı? O zaman Uygur Türkleri’nin hakkı hukuku hiç aklınıza gelmedi mi? İktidardayken farklı muhalefetteyken farklı tavır takınan siyasetçi profilinden milletimize artık gına geldi gına.

Sayın Bahçeli milli meseleleri siyasi istismar amacı yapmaktan artık vazgeçin. Tutarlı olun, tutarlı konuşun ve lütfen tutarlı açıklamalar yapın.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!