TRT, kandil yayınını Mescid-i Aksa'dan yapacak

Güncelleme Tarihi:

TRT, kandil yayınını Mescid-i Aksadan yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 14:10

TRT, İsrail'in bugüne kadar çekimlere kapalı tuttuğu Mescid-i Aksa'dan Miraç Kandili'nde canlı yayın gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

MESCİD-İ AKSA'DAN FOTOĞRAFLAR

 

Hz. Muhammed'in Miraç'a çıktığı mekândan yapılacak özel kandil programı, Mescid-i Aksa ile Eyüpsultan Camii'nden dönüşümlü yayınlanacak. TRT Genel Müdürlüğü, Kudüs'ten yapacağı yayın için İsrail'den ve diğer ilgili ülkeler Filistin ve Ürdün'den gerekli izinleri aldı. Kurumun Din ve Ahlak Programları Müdürü Adem Özkan'ın verdiği bilgiye göre program, 19 Temmuz Pazar günü saat 20.30'da başlayacak.

 

Zaman Gazetesi'nden Aslıhan Aydın'ın haberine göre, bu yıl Miraç Kandili canlı yayını, Müslümanların ilk kıblesi ve Hz. Muhammed'in Mirac'a çıktığı yer olan Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dan gerçekleştirilecek. Yayının iki merkezi olacak. Biri Eyüpsultan Camii. Eyüp Sultan, Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret ettiğinde O'nu evinde misafir eden isimlerden biri. Diğeri de, Kudüs Mescid-i Aksa.

 

Haberin Devamı

Camidekiler LCD televizyonlardan bu canlı yayında birbirlerini izleme imkânına sahip olacak. Özkan, "Bu önemli yayın; İsrail, Ürdün ve Filistin taraflarının Türkiye ile karşılıklı samimi işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecektir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!