Türkiye imajına haksızlık

Güncelleme Tarihi:

Türkiye imajına haksızlık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 00:00

Piyanist İdil Biret’in Topkapı Sarayı’ndaki konseri sırasında yaşanan provokatif eylemlere tepki gösteren siyasiler, kutsal değerleri istismar eden radikal yayınlara karşı gençleri uyardılar.

Haberin Devamı

İşte Topkapı Sarayı'nda yaşanan gerginlik / Foto-Galeri

Siyasetçilerin konuyla ilgili görüşleri şöyle:

Zavallılar

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: Olay sadece konseri izlemeye gelenlere karşı saygısızlık değil, İstanbul’un imajına, Türkiye’nin imajına karşı da büyük bir haksızlık. Türkiye’yi hem geleneksel, hem de çağdaş bütün değerleriyle bütün dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Böyle kendini bilmez bir grup saçma sapan nedenlerle gösteri yapmaya çalışıyor. Küçük bir topluluk bile olsa bu can sıkıcı ve mide bulandırıcı bir davranıştır. Türkiye’yi geriye götürmek isteyen zavallıların bu tür saçma girişimlerine kimse müsaade etmeyecektir. Türkiye'yi böyle ilkel yaratıkların yönlendirmesine müsaade etmeyiz.

Sanata saygı gösterilmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici: Bu eylem yapanlara da bir şey kazandırmaz. O mekanlarda tekbir getirmenin de anlamı yoktur. Son derece yanlış. Sanat etkinliğine saygı göstermek gerekir. Bazı gazetelerin de bunda katkısı var. Provokasyon kol geziyor Türkiye’de.

Demokratik tepki

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Mustafa Destici:Alperenlerin de içinde bulunduğu grup, Topkapı Sarayı’nda ’şarabını da kap gel’ gibi bir şeyler görüp duymuşlar. Bunun üzerine demokratik tepkilerini ortaya koymuşlar. Arbede, kimseye sataşma ve uygunsuz bir söz yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!