Mayolu yağlı güreş bizi bozar

Güncelleme Tarihi:

Mayolu yağlı güreş bizi bozar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 11:23

MUĞLA’nın Kavaklıdere İlçesi’ne bağlı Menteşe Beldesi’nde düzenlenen 17'inci Yerküpe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Bazı İngiliz ve Rus turistler, yağlanıp mayolarıyla güreşlere katıldı. Yağlı güreşlere katılan pehlivanlar ise bu duruma tepki göstererek "Güreş peygamber sporu, o yüzden bu spora saygı gösterilmesi gerekir" dediler.

Haberin Devamı

TURİSTLERİN GÜREŞ MÜSABAKALARINDAN FOTOĞRAFLAR

Beşpınar Güreş Ağası ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı İlhan Açıkgöz'ün davetlisi olarak yağlı güreşleri izlemeye gelen yaklaşık 80 kişilik turist kafilesinde bulunan 2 Rus, 1 İngiliz ve 1 Belçikalı turist, başpehlivanların güreşlerini izlerken bir anda aşka geldi. 4 turist, er meydanına çıkıp güreşmek istediklerini söyledi.

Bunun üzerine mayolarıyla er meydanına çıkan turistler, bolca yağlandıktan sonra birbirleriyle güreş tuttu. Turistlerin kıyasıya mücadeleleri, yurdun çeşitli yerlerinden gelip güreşlere katılan pehlivanlardan daha çok ilgi çekti. İngiliz Tom Bradshaw’ın Rus rakibi Aleyex Anufriyer'i tuş ederek yenmesi izleyicilerden alkış aldı.

Turistlerin güreş tutması pehlivanları rahatsız etti. Pehlivanlar, "Turistlerin yağlı güreşle alakası yok. Turistlerin kıspet giymeleri daha iyi olurdu. Güreş peygamber sporo, o yüzden bu spora saygı duyulması lazım" dediler.

Haberin Devamı

Turizmci güreş ağası ise "Sadece plajda yatmak  tatil değil, biz kültürel değerlerimizi de paylaşmalıyız. Önümüzdeki yıl yapılacak güreşlerle de daha çok sayıda turisti davet edeceğiz" diye konuştu.
  
SÜNNETSİZ OLDUKLARI İÇİN KISPET VERİLMEDİ

Ancak, Rus turistler Denis Gavouzcu ve Aleyex Anufriyer ile İngiliz Tom Bradshaw ve Belçikalı Moruk Belchika, sünettsiz oldukları ve abdest alamayacakları için hakemler tarafından uyarıldı, kıspet giydirilmedi.

İngiliz Tom Bradshaw, yağlı güreş yapmanın çok keyifli olduğunu belirterek, “Bir anda çocukluğuma döndüm. Yağlı güreşler gerçekten çok zevkli” dedi.


 

      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!