Köprülü Kanyonu'na raftinge gelen turist sayısı azaldı

Güncelleme Tarihi:

Köprülü Kanyonuna raftinge gelen turist sayısı azaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2009 15:46

MANAVGAT'ın dünyaca ünlü Köprülü Kanyonu, bu yıl raftingte turist sıkıntısı yaşıyor.

Haberin Devamı

Müşteri sayısı büyük oranda düşen rafting işletme sahipleri, en önemli sıkıntılarının tuvalet ve ambulans olduğunu söyledi.

Antalya'nın Manavgat İlçesi Beşkonak Köyü'nde bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı, günde yaklaşık 2 bin civarında rafting yapan turisti ağırlıyor, yılda ise 250 bin turiste adrenalin ve heyecan yaşatıyor. Başlangıç noktasında can yeleklerinin giyilmesi ve küreklerin alınmasıyla rehber eşliğinde başlayan rafting turu yaklaşık 3- 4 saat sürüyor. Raftingin başlamasıyla heyecan ve adrenalin dolu vakit geçiren turistler yaklaşık 12 kilometrelik parkur içinde farklı aktiviteler de yapıyor. Turistler, eşsiz doğa güzelliğinin içinde bulunan kanyondan geçerken tarihi köprüleri görme fırsatı buluyor. Turistler aşırı sıcak nedeniyle kendilerini nehrin serin sularına bırakıyor. Rafting parkuru ortasında mola veren turistler yemek yedikten sonra rafting yapmaya devam ediyor.

KRİZE TAKILDI

Ancak yılda binlerce turisti çeken rafting, hem ekonomik kriz, hem de bazı ihtiyaçların sağlanamaması nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. 13 yıldır Side İdeal Rafting şirketini işleten Ahmet Kaya geçen yıllarda bölgede bulunan 40 raftingcinin günde yaklaşık 5- 6 bin kişi ağırladığını belirtirken, bu yıl bu rakamın günde 2 bine düştüğünü söyledi. Raftingte en iyi sezonun temmuz- ağustos olduğunu belirten Kaya, işlerinin kötü olduğunu ve rafting yapan turist sayısını artırmak için kampanyalar düzenlediklerini söyledi.

TUVALET VE AMBULANS SIKINTISI

Ahmet Kaya bölgede en büyük sıkıntının tuvalet olduğunu belirtirken, SİT alanı olduğu için tuvalet yapamadıklarını söyledi. Kaya, “Buraya gelen turist girecek tuvalet bulamıyor. SİT alanı olduğu için çivi çakamıyoruz" dedi.

En büyük sorunlarından birinin de ambulans olduğunu belirten Ahmet Kaya, “Köprülü Kanyon Manavgat’a 70 kilometre, Serik İlçesi'ne ise 50 kilometre. Burada bir hasta olsa müdahale edecek sağlıkçı yok. Raftingciler olarak ambulans almayı düşünüyorduk fakat alamadık. Gruplar kalabalık olduğu zaman özel hastanelerden ambulans kiralıyoruz. Müşterilerimiz rahatsızlansa ambulans olmadığı için kendi olanaklarımızla hastaneye götürüyoruz” dedi.
Köprülü Kanyon'da bulunan rafting parkurunda en çok Rus turistleri ağırladıklarını belirten Ahmet Kaya, son yıllarda rafting yapan Türk müşterilerin sayısında artış olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!