Bir kez tehlike atlattı, ikincide kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

Bir kez tehlike atlattı, ikincide kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2009 10:19

“Horizon-1” adlı kuru yük gemisini ele geçiren silahlı deniz haydutlarının 5 kişi olduğu, geminin Somali karasularına doğru yönlendirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'dan Ürdün'e giden, “Horizon-1” adlı yük gemisi, TSİ 08.15'te silahlı 5 deniz haydudu tarafından ele geçirildi.

“Horizon-1” gemisinin bağlı bulunduğu Horizon Denizcilik İç ve Dış Ticaret A.Ş'nin Personel Müdürü Ömer Özgür, gemiye saldırıda bulunanların silahsız 3 deniz haydudu olduğunu bildirmişti.

23 Türk mürettebatın bulunduğu gemi ile hala bağlantı kurulamadığı ve deniz haydutlarının, herhangi bir talepte bulunmadıkları da öğrenildi. Deniz haydutlarının, gemiyi Somali karasularına doğru yönlendirdiği de kaydedildi.

DAHA ÖNCE DE TEHLİKE ATLATMIŞTI

“Horizon-1” kuru yük gemisi, Ukrayna'dan Çin'e giderken, 19 Mart'ta tehlike atlatmıştı. “Horizon-1”, Aden Körfezi'nde seyir halindeyken, 5-6 mil yakınında bulunan Hollanda bayraklı “Titan” adlı gemi deniz haydutlarınca kaçırılmış, bunun üzerine gemidekiler yakınlarında deniz haydutlarına ait botların görüldüğünü ve diğer haydutların “Titan”a çıktıklarını Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine iletmişti.

Haberin Devamı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile irtibat kurularak bölgede bulunan NATO güçlerine ait bir savaş gemisi olay yerine yönlendirilmiş, daha sonra uydu telefonuyla gemiyle kurulan bağlantıda, geminin kaptanı, kendilerine doğru bir savaş gemisinin gelmesi üzerine tehlikeli durumun ortadan kalktığını bildirmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!