12 yaşındaki kızı pazarlayan sanığa 239 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

12 yaşındaki kızı pazarlayan sanığa 239 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 12:40

ÇORUM'da cinsel ilişkiye girdiği 12 yaşındaki P.T.'yi erkeklere pazarladıkları iddia edilen 12 tutuklu sanığın yargılanmasına Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Mahkeme heyeti hakkında 239 yıl hapis cezası istenen 24 yaşındaki Mustafa Y. ile İbrahim B. ve Cemal Y.'nin tutukluluk hallerinin devamına diğer 9 sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mustafa Y. savunmasında, “Bana yaşının 12 değil 22 olduğunu söyledi. Yaşının küçük olduğunu bilsem, pazarlamazdım” dedi.

Mustafa Y., geçen yılın Kasım ayında İzmir'den getirdiği P.T.'yi Çorum’un Osmancık İlçesi’nde çok sayıda erkeğe para karşılığı pazarladığı iddiasıyla gözaltına alındı. İfadesinde çok sayıda erkekle para karşılığı birlikte olduğunu anlatan ve devlet tarafından bir yurda yerleştirilerek koruma altına alınan P.T.'nin şikayetçi olması üzerine Mustafa Y. sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine P.T. ile para karşılığı ilişkiye girerek, cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen hakkında 8- 15 yıl hapis cezası istenen İbrahim B., Nasip B., Kadir E., Mustafa S., Mesut D., Ahmet Ş.Y., Mustafa Ç., Mustafa K., Faruk Ş., Özkan D., Nurettin B., Murat O., Cemal Y., Nuri Y. ve Özkan A. tutuklandı. Geçen Nisan ayında yapılan duruşmada tutuklu sanıklardan Mustafa K., Murat O., Mesut D. ve Özkan A. tahliye edildi.

Tutuklu 12 tutuklu sanık bugün yeniden Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşına çıkarıldı. Duruşmada P.T.'nin yaşının büyük olduğunu bildiğini söyleyen ve hakkında 239 yıl hapis cezası istenen Mustafa Y., daha önceki duruşmalardaki savunmalarını yineledi. Mustafa Y. “Evet sattım. Suçumu kabul ediyorum. Bana 12 değil 22 yaşında olduğunu söyledi. Yaşının küçük olduğunu bilsem, pazarlamazdım” dedi.

Mahkeme heyeti Mustafa Y., İbrahim B. ve Cemal Y.’nin tutukluluk hallerinin devamına diğer tutuklu 9 sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti P.T.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek ruh ve beden sağlığının tespit edilmesine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!