12 yaşındaki Hilal'in acı kaderi

Güncelleme Tarihi:

12 yaşındaki Hilalin acı kaderi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 17:01

İZMİR'in Gaziemir İlçesi yakınlarında yağmurda kontrolden çıkan minibüsün duble yolda karşı tarafa geçip 2 otomobile çarparak neden olduğu kazada ölen 7 kişiden 5'i, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberin Devamı

GÜLEN YÜZÜ FOTOĞRAFLARDA KALDI

Kanserden 6 ay önce babasını kaybettiği için, çocuklar babasız kalmasın diye doktor olmanın hayalini kuran 12 yaşındaki Hilal Yıldız'ın, tabutuna isminin çağrışım yaptığı Türk bayrağı konuldu. Bir ay öncede minibüsünü yan yatırarak trafik kazası yaptığı öğrenilen sürücü Şehmuz Ay ve oğlu Fırat Ay'ın cenazeleri ise İstanbul'a götürüldü.

Dün saat 16.30 sıralarında Gaziemir'den Torbalı'nın Ayrancılar Beldesi'ne giden 35 TDN 81 plakalı minibüsün şoförü Şehmuz Ay, direksiyon kontrolünü kaybettiği minibüsüyle orta refüjü aşarak karşı şerite geçmişti. Ay'ın kontrolünü sağlayamadığı minibüs, karşı yönden gelen 06 SR 567 ve 35 RS 566 plakalı iki otomobile çarptıktan sonra devrilmişti. Kazada, Şehmuz Ay, oğlu Fırat Ay, Hilal Yıldız, Zeydan Yıldırım, Rıza Gültekin ve Ahmet Dulu kaza yerinde, Sevinç Pekgöz ise kaldırıldığı Buca Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı. Yaralıların tedavilerine devam edildiği bildirildi.

Kazanın ardından polis ekiplerinin yaptığı araştırmada sonunda da kazanın oluş nedeni ortaya çıktı. Kaza yerindeki incelemelerin yanı sıra yaralı kurtulan yolcularla da görüşen polis, sürücü Şehmuz Ay'ın, yağmurdan dolayı direksiyon kontrolünü kaybettikten sonra karşı şerite geçerek kazayı yaptığını belirledi.

BİR AY ÖNCE DE KAZA YAPMIŞ

Kaza yerinden Mezarlıklar Müdürlüğü'ne kaldırılan cenazeler, bugün yakınlarına teslim edildi. Şehmuz Ay'ın Diyarbakır'dan İstanbul'a göç ettiği ardından da iki ay önce İzmir'e taşındığı öğrenildi. Minibüs alarak İzmir Ayrancılar hattında çalışmaya başlayan Şehmuz Ay'ın, yaklaşık bir ay önce de minibüsünü yan yatırarak kaza yaptığı ancak yara almadan kurtulduğu ortaya çıktı. Yakınları Egekoop İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi olan oğlu Fırat Ay'ın ise tatil günü olması nedeniyle babasıyla gittiğini söyledi. Şehmuz Ay ve Fırat Ay'ın cenazeleri, toprağa verilmek üzere İstanbul'a götürüldü.

BABASININ ARDINDAN DOKTOR OLMA HAYALİ KURMUŞTU

Minibüs kazası, hayatını kaybeden kişilerin dramlarını da ortaya çıkardı. Dershaneden çıkıp, Ayrancılar Beldesi'ndeki dedesinin evinde kendisini bekleyen annesi Şule Yıldız'ın yanına giderken hayatını kaybeden Hilal Yıldız için de gözyaşı sel oldu. Sabri Öney İlköğretim Okulu öğrencisi 12 yaşındaki Hilal Yıldız'ın ölümü ne arkadaşlarını ve yakınlarını gözyaşlarına boğdu.

Yaklaşık 6 ay önce, çok bağlı olduğu ziraat mühendisi babası Adnan Yıldız'ı kanserden kaybeden Hilal Yıldız'ın, büyük üzüntü yaşadığı, çocukların babasız kalmaması için de tek hayalinin doktor olmak olduğu öğrenildi. Bu arada Hilal Yıldız'ın yakınları tabutun üzerine, isminin çağrıştırdığı Türk bayrağını örtü. Cenaze töreninde en büyük üzüntüyü ise 6 ay içinde iki büyük acı yaşayan anne Şule Yıldız, yaşadı. Kızının tabutuna kapanıp resmini öpen acılı anne, güçlükle sekinleştirildi. Sınıf arkadaşları ve öğretmenlerinin de son yolculuğunda yalnız bırakmadığı Hilal, öğle vakti Gaziemir ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Cami'nde kılınan namazın ardından Işıkkent Mezarlığı'nda babasının yanında toprağa verildi.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİLER

Aynı kazada can verenlerden Hava Eğitim Komutanlığı'nde sivil memur olan Zeydan Yıldırım, öğle vakti Eşrefpaşa Cami'nde kılınan namazın ardından Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Rahim Ürünveren'in de kuzeni olan Zeydan Yıldırım'ın cenazesine, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı kürüm ile Hava Eğitim Komutanlığı'nda görevli komutanlar katıldı. Yıldırım'ın çocukları İlknur Yıldırım ve Halil Yıldırım da gözyaşlarını tutamadı.

Kurbanlanlardan bir süredir işsiz olan Ahmet Dulu, Ayrancılar Cumhuriyet Mahallesi'nde, pazar alışverişi yapmak için minibüse binen Rıza Gültekin ise Yazıbaşı'nda toprağa verildi. Sevinç Pekgöz de Torbalı'da toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!