12.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

12.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2011 15:37

Büyükçekmece’de 02–10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 12.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor…

Haberin Devamı

11. ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAL FESTİLAVİ'NDEN KARELER

 

Festivalde 42 ülke katılımcı ve gözlemci sıfatıyla yer alacak. Hazırlıkları Büyükçekmece Belediyesi’nin öncülüğünde Folklor Kurumu, STK’lar ve Büyükçekmece halkının çalışmalarıyla sürdürüyor…


AKGÜN AMACIMIZ ÜLKEMİZİ TANITMAK…


Festival için ülkemize gelen yabancı konuklar hem Büyükçekmece’nin hem de İstanbul’un tarihi ve tabii güzelliklerini gezip görebilecekler.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “ Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurtdışından gelen konuklarımızı elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlayarak her birini Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirmektir. Festivalimiz sayesinde dünya kültürlerini halkımıza yansıtma fırsatı buluyoruz ”dedi.

Haberin Devamı

Festivale bu yıl Bosna Hersek, Bulgaristan, İspanya, İbiza, KKTC, Kore, Letonya, Macaristan, Meksika, Moldovya, Portekiz, Slovakya, Ukrayna, Yunanistan, Mısır, Slovenyave Abazia gibi 42 ülkeden sanatçı, heykeltıraş ve jüri üyesi katılacak.


HEYKEL TRAŞLAR İŞ BAŞI YAPACAK…

 

Küratörlüğünü dünyaca ünlü Türk Heykeltıraş Kemal Tufan’ın yaptığı heykel sempozyumuna dünyaca ünlü heykeltıraşlar katılıyor. Festival kapsamında gerçekleştirilecek heykel sempozyumunda 7 ayrı ülkenin önde gelen heykeltıraşları dev mermer blokları kendi sanatsal bakışlarıyla yontmaya başlayacak. Dünyaca ünlü bu heykeltıraşların yapacağı bu eserler Büyükçekmece’nin çeşitli yerlerinde sergilenecek.

Heykel Sempozyumuna bu yıl Yoshin Ogata (Japonya) Carole Turner (USA), Yang Po-Lin (Tayvan), Miguel Hernandez Urban (Meksika) Roland Romedius Steger (İtalya), Davıd Bucıo(Meksika),Alvaro De Matias Jımenez (İspanya),Ivan Gomez Aparıcıo (İspanya),Davıd MıedesCasas (İspanya), Rahmi ATALAY(Türkiye), Cemil Güç (Türkiye) ve asistanları Bahadır Çolak (Türkiye), Güray Morgü(Türkiye) katılacak.

FESTİVALDE YER ALACAK SANATÇILAR…

Haberin Devamı

 

04 Temmuz 2011 Zuhal Olcay-Fatih Erkoç

05 Temmuz 2011 Atiye

06 Temmuz 2011 Hakan Altun

07 Temmuz 2011 Serkan Çağrı -Vassilis Saeas

08 Temmuz 2011 Candan Erçetin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!