12 Kasım depreminin merkez üssünde gözyaşı

Güncelleme Tarihi:

12 Kasım depreminin merkez üssünde gözyaşı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2008 14:27

12 KASIM 1999 depreminin merkez üssü Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’nde, enkaz altında yaşamlarını kaybedenler dualarla ve mezarları başında anıldılar. Depremde annelerini, babalarını, çocuklarını kaybedenler mezarların başında gözyaşı döktüler.

Haberin Devamı

ÖLENLER GÖZYAŞLARIYLA ANILDI

Merkez üssü Bolu'nun Düzce ilçesinde 12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18.57'de aletsel büyüklüğü 7.2 şiddetinde bir deprem meydana gelmişti.  

Depremde, Düzce’de 16 bin 666 konut yıkılırken, 782 kişi hayatını kaybetti. Bolu’da ise 48 kişi öldü, 2 bin 399 konut ise yıkıldı. Bugün depremin 9’uncu yılı nedeniyle Kaynaşlı İlçe Müftülüğü, ilçe meydanında mevlit okudu. Hafızlar, Kur'an ve ilahiler okudular. Depremde yakınlarını kaybedenler ise Kaynaşlı 12 Kasım Deprem Şehitliği’ni doldurdu.


Depremde ölen 130 kişinin bulunduğu mezarlıkta, acılar yeniden tazelendi. Depremde 14 yaşındaki oğlu Şahin Akyüz’ü enkaz altında kaybeden 47 yaşındaki 2 çocuk babası Halim Akyüz, mezar taşında ‘Liselim’ yazılı oğlunun mezarı başında duygulandı. Dakikalarca mezar taşına bakarak, taşı okşayan ve mezarın üzerindeki otları temizleyen Halim Akyüz, “Oğlum kayınvalidemde kalıyordu. Depremde aynı dairede bulunan oğlum, kayınvalidem, kayınbiraderimin kızı ve oğlu yaşamlarını kaybettiler. Burada yan yana toprağa verildiler. Oğlum daha 14 yaşındaydı. Hala acısını yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Depremde ölen 33 yaşındaki İsmail Şahin ile amcasının oğlu 26 yaşındaki Erkan Şahin’in anneleri ise mezarlarının başında ağladılar. İsmail Şahin’in annesi Ayşe Şahin, “Oğlum, amcasının oğlu Erkan’ın kömür dükkanına gitmişti. Depreme de orada yakalandı. Cesedi 3 gün sonra enkazdan çıkarıldı. Enkazdan çıkarıldığında amcasının oğlu ile sarılmış haldeydi” diye konuştu. Ayşe Şahin ile Erkan Şahin’in annesi Elmas Şahin birbirlerini teskin ettiler.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!