Tereddüt yok arkasındayız

Güncelleme Tarihi:

Tereddüt yok arkasındayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2009 00:00

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, "İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesinin altında imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in arkasında olduklarını söyledi.

ABD Milli Günü resepsiyonuna katılan Orgeneral Iğsız, Ergenekon soruşturmasında "örgüt üyeliği"nden tutuklanıp itiraz sonucu serbest bırakılan Çiçek hakkında askeri savcılığın verdiği kararla ilgili bir tereddütlerinin bulunmadığını belirtti. Iğsız, Hürriyet’in, "Albay Çiçek’in söz konusu belgedeki imzası konusunda ciddi ithamlar var. Son olayların ardından askeri savcılığın kararı paralelinde siz hálá albayınızın arkasında mısınız, tereddütünüz var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Sayın Genelkurmay Başkanımızın söyleyeceklerine ekleyecek bir şeyim yok ancak tabii ki aynı noktadayız. Bizim tereddütümüz yok, arkasındayız."

Orgeneral Iğsız, resepsiyon boyunca gazetecilerin sorularıyla karşılaştı. Iğsız, ısrarlı sorular karşısında, "Size ne söyleyebilirim ki... Ama büyük resme bakın. Konu sadece Türk Silahlı Kuvvetleri değil. Hukuk herkese lazım" dedi.

BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/serbestkalma_nedeni.gifGenelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ son basın toplantısında, şöyle demişti: "Bu belgenin doğru olduğuna ilişkin yeni delil, bilgi, emare ortaya çıkarsa elbette bu soruşturma tekrar açılabilir. Soruşturma şartlarında değişiklik olmaması durumunda, merak ederseniz bulursunuz bunların ne olduğunu, bu soruşturma tekrar burada açılır. Bunun aksini düşünmek yanlıştır. Hukuka aykırıdır. Ama soruşturma şartlarında değişik durumlar olabilirse elbette usul hukukuna göre soruşturmayı devam ettirecek yargı organı değişebilir. Ne mi? Sizi çok zorlamayalım. Olayda bir müştereklik bulunabilir. Müştereklik demek sivil ve asker beraber yapması demektir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!