Albay Dursun Çiçek tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Albay Dursun Çiçek tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2009 00:10

“Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alınan 9 muvazzaf subaydan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek tutuklandı. Diğer 8 subay serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

“Ergenekon” soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarınca ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevkedilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek tutuklandı. Dursun Çiçek, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcılık ifadesinin ardından sevkedildiği İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıktı. Mahkeme, Çiçek'in tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklama kararının ardından Çiçek önce Beşiktaş Merkez Komutanlığı'na ardından da Taksim'deki Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'ne getirildi. Hastanede yaklaşık 10 dakika kalan Çiçek, daha sonra Hasdal Askeri Cezaevi'ne götürüldü.

Öte yandan, bir kısmı için savcılıkça adli kontrol uygulaması istendiği belirtilen diğer muvazzaf subayların ise serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Askeri Savcılık "AKP'yi ve Fethullah Gülen Cemaatini bitirme" planı iddialarına ilişkin yaptığı incelemede, belgenin sahte olduğu ve belgede imzası olan Albay Dursun Çiçek hakkında işleme gerek olmadığına karar vermişti.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ geçen hafta düzenlediği basın toplantısında darbe planı iddialarına konu olan belgeyi kağıt parçası olarak nitelendirmişti.

SAVCI ÖZ TEKRAR ADLİYE'DE

Dursun Çiçek'in tutuklama istemiyle adliyeye sevk edilmesinin ardından adliyeden ayrılan Savcı Zekeriya Öz sürpriz bir şekilde akşam 21.30 sıralarında tekrar adliyeye giriş yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!