İSKİ'nin kepçesi doğalgaz borusunu patlattı

Güncelleme Tarihi:

İSKİnin kepçesi doğalgaz borusunu patlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2009 08:40

İSKİ'nin Melen suyu için kazı çalışmasını yapan kepçesi yanlışlıkla doğalgaz borusuna dokununca patlama meydana geldi. Gece yarısı gürültüyle uyanan mahalle sakinleri sokağa döküldü.

Haberin Devamı

Olay, Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde gece saat 23.30 sularında meydana geldi. Melen suyunu nakletmek için kazı çalışması yapan İSKİ'nin yüklenici firması olduğu öğrenilen bir inşaat firmasına ait kepçe yanlışlıkla doğalgaz borusuna dokununca patlama meydana geldi. Büyük bir gürültüyle uyanan mahalle halkı panikleyerek, sokağa döküldü. Olay yerine gelen itfaiye ve doğalgaz ekipleri incelemelerde bulundu. Herhangi bir patlama ihtimaline karşın mahallenin elektriği de kesildi. Doğalgaz vanasını kapatan doğalgaz ekipleri güvenlik önlemlerini aldıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

 

"KORKARAK KAÇTIK"

 

Haberin Devamı

Kazı çalışmasının yapıldığı yere 10 metre uzaklıkta dükkanı bulunan Zarif Akyüz, büyük bir gürültüyle patlamanın meydana geldiğini söyledi. Korku ve panikle dışarı çıktığını ifade eden Akyüz dükkanını kapattığını belirtti. Patlamanın meydana geldiği anda, kazı çalışmasının yanından geçtiğini kaydeden Huriye Aydın, “Korkarak kaçtık. Olayda yaralanan olmadı" dedi.

 

YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Geçen sene mahallelerinde kazı çalışması nedeniyle yine bir patlamanın meydana geldiğini ve bir kişinin öldüğünü anlatan Mustafa Yalın isimli mahalle sakini, yaşananlara tepki gösterdi. İSKİ'yi gerekli mercilere şikayet edeceğini açıklayan dertli vatandaş, bir daha böyle olayların yaşanmaması gerektiğini vurguladı..

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!