Eşini döven kocaya kitap okuma cezası

Güncelleme Tarihi:

Eşini döven kocaya kitap okuma cezası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2009 17:52

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde sokakta eşine tokat atmaktan yargılanan ve 5 yıl boyunca her ay bir dünya klasiği okuma cezasına çarptırılen 33 yaşındaki Ömer Tuman, İlçe Kütüphanesi'ne üye olarak Tolstoy'un ‘Savaş ve Barış’ adlı eserini okumaya başladı. Pişman olduğunu belirten Tuman, bir daha eşine el kaldırmayacağını söyledi.

Sarayköy İlçesi'nde Mayıs ayında meydana gelen olayda evli2 çocuk babası işsiz Ömer Tuman, 11 yıllık eşi 28 yaşındaki Aynur Tuman ile sokakta yürürken tartıştı. Tartışma sırasında Ömer Tuman, eşine tokat attı. Polis Merkezi'ne giden Aynur Tuman, eşinden şikayetçi oldu. Polis tokat atma olayıyla ilgili başlattığı soruşturmayı savcılığa gönderdi. Savcılık da Ömer Tuman'ın yargılanması için dava açtı. 11 Haziran 2009 tarihinde Sulh Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmasına çıkan Ömer Tuman, eşine tokat attığını kabul etti.

Ömer Tuman'ı önce 6 ay hapis cezasına çarptıran, ardından iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, cezayı 5 yıl boyunca Dünya Klasikleri'ni okumaya çevirdi. Tuman'ın her ay bir dünya klasiğini okuması, böylece beş yılda 100 kitap bitirmesi ve özetini de mahkeme katibine anlatması karara bağlandı. Aldığı cezanın ardından Sarayköy Halk Kütüphanesi'ne üye olan Tuman, ilk olarak Tolstoy’un ‘Savaş ve Barış’ adlı eserini okumaya başladı.

DAHA ÖNCE DE KAMUDA ÇALIŞMA CEZASI ALMIŞ

Eşine tokat attığı için pişman olduğunu belirten Tuman duygularını şöyle dile getirdi:
“Eşime attığım tokat bana ders oldu. Dünya klasiklerini okuma cezası yerine hapis cezası alabilirdim. O zaman da çocuklarıma bakamazdım. Böyle bir ceza verdikleri için mahkemeye heyetine teşekkür ederim. İyi halimden dolayı hapis cezası çevrildi. Ailemizle eşimizle kavga etmeyelim. Bana verilen bu ceza herkese örnek olsun. Bu ceza sayesinde kitap okumaya başladım. Kültürüm de artıyor. Daha önce başıma gelen başka bir olaydan dolayı da kamuda çalışma cezası almıştım. Eşime bir daha asla vurmayacağım. Bırakın vurmayı elimi bile kaldırmam, artık korkuyorum” dedi.

Tuman, daha öncede çalıntı cep telefonu satmak suçundan yargılandığı davada 4.5 ay kamuda hizmetli olarak çalışma cezasına çarptırılmıştı. Tuman Kaymakamlık'ta hizmetli olarak çalışarak bu cezasını tamamlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!