Türk askeri 1 yıl daha Lübnan'da

Güncelleme Tarihi:

Türk askeri 1 yıl daha Lübnanda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2009 17:23

Lübnan'da, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) bünyesindeki Türk askerinin görev süresinin, 5 Eylül 2009 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılması için Hükümete izin verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

Haberin Devamı

BM Güvenlik Konseyinin UNIFIL'in görev süresinin uzatılması yönünde karar alması durumunda; hudut, şümul ve miktarı Hükümetçe belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, BM Güvenlik Konseyi kararı ve TBMM kararı ile tespit edilen ilkeler kapsamında, 5 Eylül 2009 tarihinden itibaren bir yıl daha UNIFIL harekatına iştirak edecek.

Genel Kurul'da kabul edilen tezkereyle, 1950'den bu yana yurt dışına asker göndermek için 24. kez izin vermiş oldu.

TBMM'de daha önce, Birleşmiş Milletler barış gücüne katılmak üzere Türk askerinin Lübnan’a gönderilmesine yönelik ilk tezkere kararı TBMM’den 5 Eylül 2006 tarihinde çıktı.

TBMM’de ikinci kez, 29 Mayıs 2007 tarihli, Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamındaki Türk askerlerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi.

Haberin Devamı

Lübnan’da bulunan Türk askerinin görev süresini 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi’nin görüşmeleri bugün yapıldı. Genel Kurulda, Tezkere üzerinde gruplar ve Hükümet adına yapılacak konuşmalardan sonra oylama yapıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!