5 ilde ÖSS jokeri operasyonu

Güncelleme Tarihi:

5 ilde ÖSS jokeri operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2009 13:25

Öğrenci Seçme Sınavı'na, adaylara kazanma garantisi verip yerlerine para karşılığı başkalarını sokan Şanlıurfa merkezli çeteye yönelik 5 yerde operasyon gerçekleştirildi. Aralarında başkalarının yerine sınava giren ‘ÖSS jokerleri’ ve sınava başkasını sokan adayların da bulunduğu yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa merkezli bir çetenin diğer yıllarda olduğu gibi yine büyük paralar aldığı adayların yerine ‘kazanma garantisi’ de vererek deneyimli ‘ÖSS jokeri’ diye adlandırdığı kişileri sokan çeteyi teknik takibe aldı. Çetenin bağlantı kurduğu adaylar ve onların yerine sınava girecek kişiler tek tek saptandı.

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Şebeke üyelerini Şanlıurfa ve Birecik İlçesi ile Adana, Mersin ve Lefkoşa'da takibe alan polis, bugün sınav biter bitmez operasyon için düğmeye bastı. Başkalarının yerine sınava giren ‘ÖSS jokerleri’ sınav salonlarında, sınava başkasını sokan adaylar ve çetenin diğer mensupları da takip edildikleri yerlerde tek tek gözaltına alınmaya başlandı.

Emniyet yetkilileri, gözaltına alınanların sayısının 50'yi bulduğunu belirtirken, geçen yıllarda olduğu gibi çetenin PKK ile bağlantılı olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'da son iki yılda sınav tahtekarlığı yapan çeteler ortaya çıkarmıştı. Başkalarının yerine sınava giren ve yerine başkasını sınava sokan 100'den fazla kişi yakalanmıştı. Haklarında dava açılan bu kişilerin yargılaması devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!