Konya'da 7 bin motosiklet trafikten men edildi

Güncelleme Tarihi:

Konyada 7 bin motosiklet trafikten men edildi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 13, 2009 11:47

KONYA'da ruhsatsız ve plakasız motosikletler, polis tarafından trafikten men edildi. Toplanan yaklaşık 7 bin motosiklet, balık istifi konulduğu otoparkta sahiplerini gelip almasını bekliyor.

Haberin Devamı

KONYA'DAKÄ° MOTOR DAÄžINDAN KARELER

 

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü İbrahim Tatır, "Şubemiz tarafından 2003 yılına kadar yaklaşık 3 bin motosiklet trafikten men edilmişti. 2003 yılından sonra denetimlerimizi sıklaştırdık. Şuan yaklaşık 7 bin motosiklet, otoparkta sahibini bekliyor. Motosikletler, 6 ay içinde sahipleri tarafından alınması gerekir. Alınmadığı takdirde, Milli Emlak Müdürlüğü, motosikletleri satışa sunuyor. Elde edilen gelir de, hazineye devrediliyor."dedi.

Trafik Denetleme Åžube Müdürlüğü tarafından 2009 yılının ilk 6 ayında,Âkasksız ve ehliyetsiz motosiklet kullanan 854 motosiklet sürücüsüne cezai iÅŸlem yapıldı. Konya'da 90 bin 266 adet tescilli motosikletin bulunduÄŸuna dikkat çeken Ä°brahim Tatır, "Konya, coÄŸrafi yapısı olarak motosiklet kullanımına uygun bir kent. O yüzdende motosiklet sayısı fazladır. Sayının fazla olması beraberinde sorunlarda getiriyor. Özellikle kasksız, ehliyetsiz trafiÄŸe çıkılıyor. Bizlerde bunun önüne geçmek için denetimlerimizi son yıllarda artırdık. Kasksız, ehliyetsiz olan sürücülere cezai iÅŸlem uyguluyoruz,Âya da trafikten men ediyoruz. Ruhsatsız motosikletleri de men ediyoruz. Åžubemiz tarafından 2003 yılına kadar yaklaşık 3 bin motosiklet trafikten men edilmiÅŸti. 2003 yılından sonda denetimlerimizi sıklaÅŸtırdık. Åžuan yaklaşık 7 bin motosiklet, otoparkta sahibini bekliyor. Motosikletler, 6 ay içinde sahipleri tarafından alınması gerekir. Alınmadığı takdirde, Milli Emlak Müdürlüğü, motosikletleri satışa sunuyor. Elde edilen gelirde, hazineye devrediliyor."dedi.

Ä°brahim Tatır, Konya'da park problemi olduÄŸuna da dikkat çekerek, "Son bir ay içinde hatalı parktan dolayı 3 bin 634 araca ceza iÅŸlemi uyguladık. Bunun yanında çeÅŸitli nedenlerden dolayı 611 araç trafikten men edildi.Â

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!