Güldünya’nın katillerinin cezası onandı

Güncelleme Tarihi:

Güldünya’nın katillerinin cezası onandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2009 00:00

AİHM, geçtiğimiz gün Nahide Opuz’u ‘koruyamadığı’ için Türkiye’yi tazminata mahkum etti. Türkiye’nin hastane odasında koruyamadığı ve ölümüne seyirci kaldığı bir başka isim ise Güldünya Tören’di. Adına şarkılar yapılan ve simge haline gelen Güldanya’nın katillerine verilen cezalar onandı.

YARGITAY 1’inci Ceza Dairesi, “töre” adı altında işlenen cinayetlerinin simgesi haline gelen Güldünya Tören’i hastane odasında öldüren kardeşlerinden İrfan Tören’in müebbet hapis ve Ferit Tören’in 23 yıl dört aylık hapis cezasını onadı.
Evlilik dışı ilişkiden hamile kalarak bir çocuk dünyaya getirdiği belirtilen Güldünya Tören, önce silahla yaralanmış, ardından da tedavi gördüğü İstanbul’daki hastanede 25 Şubat 2004’te öldürülmüştü. Bakırköy 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, İrfan Tören’i müebbete, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Ferit Tören’i ise 11 yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme Heyeti, olay tarihinde yakalanamayan Mehmet Tören hakkındaki dava dosyasını ise ayırmıştı.

Bir kere bozulmuştu
/images/100/0x0/55eaec07f018fbb8f89f4757


Yüksek Mahkeme, iki gün arayla gerçekleşen silahlı saldırılar nedeniyle sanıklara ayrı ayrı ceza verilmesi gerektiğine dikkat çekmişti. Temyiz incelemesindeki bozma kararının ardından davayı tekrar görüşen Bakırköy 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Güldünya’yı, “Taammüden öldürmeye teşebbüs etmek” ve “taammüden adam öldürmek” suçlarından İrfan Tören’i müebbet, Ferit Tören’i de 23 yıl dört ay hapse mahkum etmişti. Daire, ikinci kez yaptığı temyiz incelemesinde yerel mahkemenin kararını onadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!