SBS'ye girmesine izin vermeyen annesini tabancayla öldürdü

Güncelleme Tarihi:

SBSye girmesine izin vermeyen annesini tabancayla öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2009 10:51

ADANA’da ilköğretim okulu 7’inci sınıfı öğrencisi Rabia A., bu sabah babasına ait ruhsatlı tabancayı alıp, kenisini okula göndermek istemediğini ileri sürdüğü annesi 39 yaşındaki Songül A.’yı yatakta uyurken başına ateş ederek öldürdü. İşlediği cinayetten sonra sokağa çıkıp ankesörlü telefondan polisi arayan Rabia A., ‘Alo ben annemi vurdum’ diye ihbarda bulundu ve yerini saptayıpg elen polislere teslim oldu. Rabia’nın psikolojik sorunları olduğu ve okul yönetiminin aileyi uyardığı ortaya çıktı. Ailenin okula göndermek istemediği iddia edilen Rabia, cinayetten sonra polis ve psikolog eşliğinde SBS sınavına sokuldu.

Haberin Devamı

İŞTE BÖYLE GÖZALTINA ALINDI

Olay, kentin Ova Mahallesi 3'üncü Sokak'ta bu sabah saat 05.30’da meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü’nün ‘155’ ihbar hattını ankesörlü telefondan arayan küçük bir kız, ağlayarak ‘Alo, ben annemi vurdum’ dedi. Küçük kızın sözlerini değerlendiren polis, telefonun numarasından çocuğun yerini belirledi. Küçük kızı telefon kulübesi önünden alan polis, gittikleri 3 katlı evin en üst katındaki yatak odasında başından vurulan anne Songül A.'yı kanlar içinde, evin diğer çocuklarını da şoke durumda buldu. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri, kanlar içindeki Songül A.'ya müdahale etmesine karşın yaşama döndüremedi.

“OKULA GÖNDERMİYOR”

Şakirpaşa Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen, nüfüs cüzdanına göre 11 yaşındaki ve gerçek yaşının 13 olduğu belirtilen R.A., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verirken, annesinin kendisini okula göndermek istemediğini, bugün yapılan Seviye Belirleme Sınavı'na göndermeyeceğini söylediğini ileri sürdü. Annesinin kendisini sürekli dövdüğünü iddia eden Rabia A., “Bu sabah da Anadolu ve Özel Lise sınavlarına giriş için yapılan Seviye Beliryleme Sınavı'na (SBS) girecektim. Akşam, sınava göndermeyeceğini söyledi. Tartıştık, sabaha kadar uyumadım. Sabah ezanı okunurken, mesaide olan babamın dolapta tuttuğu tabancayı alıp annemin yattığı odaya girdim. Başına tek el ateş ettim” dedi.

Haberin Devamı

Olay sırasında Devlet Demiryolları’nda hemzemin geçitte görev yapan babası Ali A.'nın evde olmadığını belirten Rabia A., 2 ablası, 3 ağabeyi ve 1 küçük erkek kardeşi olduğunu, onların sabah namazı için uyanıp abdest aldıkları sırada silah sesini duyunca odaya girdiklerini, kendisinin okul çantası ve tabancayı alıp dışarı çıktığını da anlattı. Rabia A.'nın yanında taşıdığı sırt çantasını inceleyen polis, cinayette kullandığı baba Ali A.’ya ait bulundurma ruhsatlı Smith Wesson marka toplu tabanca, ders kitapları ile bugün yapılacak sınava giriş belgesini buldu.

CİNAYETTEN 4.5 SAAT SONRA SINAV

Rabia A. bir süre psikologlarla görüştürüldü ve yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada birkaç saat sonra yapılacak sınava girmesine karar verilen Rabia A., psikolog eşliğinde polis gözetiminde, sınava gireceği okula götürüldü.

Haberin Devamı

Kendisini okula göndermediği ve bugünkü sınava sokmak istemediğini ileri sürdüğü annesini öldüren Rabia A, cinayetten sadece 4.5 saat sonra Seviye Belirleme Sınavı'na girdi. Rabia A., sınav sonrası tekrar Çocuk Şubesi'ne götürüldü. Burada ilk işlemlerin yapılmasının ardından Rabia A., Sosyal Hizmet Müdürlüğü Çocuk Sitesi'ne yerleştirildi.

PSİKOLOJİK SORUNLUYDU

Cinayetten sonra götürüldüğü poliste olayın şokuyla konuşmakta zorlanan ve sürekli titreyen Rabia A.’nın, uzun süredir psikolojik sorunları bulunduğu, Nisan ayı başından itibaren okula gönderilmediği belirtildi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, olay üzerine araştırma yaptığını, öğrencinin psikolojik sorunları olduğu yönünde zaman zaman okul yönetimi tarafından aileye bilgi verildiğini kaydetti. Büyükfırat, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Çocuk kendine zarar veriyormuş. Anne ve babasıyla anlaşamadığı rehberlik öğretmeni tarafından belirlenmiş. Son olarak 10 gün önce SBS belgesini almak üzere okula geldiğinde konuşulmuş. Çocuğun psikolojik sorunları olduğu ve bir uzmana götürülmesi konusunda uyarılmış. Kendisine ve ailesine zarar verebileceği ikaz edilmiş. SBS tartışması da aralarındaki tartışmaların tuzu biberi olmuş. Ailelerin bu konularda çok duyarlı olmasını bekliyoruz. Çok müessif bir hadise.”

OKULA GÖNDERİLMEYECEKTİ

Okul yöneticileri de ailenin 1.5 ay önce kızlarını okula göndermek istemediğini kendilerine ilettiğini, sürekli ikna etmeye çalışıp, sorunlarını da aktardıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Rabia’nın sınıf arkadaşları da onun anesiyle sürekli tartışıp kavga ettiğini bildiklerini belirterek, “Okulda da kavga ederdi. Öğretmenimiz bizi uyarmış onunla tartışmamamızı söylemişti. Ama böyle bir şey yapacağı aklımıza gelmezdi” dedi.

Ağabeylerinden birinin zaman zaman cüppe ve sarık giyerek gezdiğini ileri süren komşuları ise muhafazakar yapıda bildikleri ailenin fertlerinin içine kapanık olması nedeniyle fazla bir ilişkileri olmadığını söyledi. Komşuları ailenin zorunlu eğitim olan ilköğretimi bitiren kızlarını okula göndermedikleri de belirtirken, Rabia A.'nın da okuldan alınıp ‘tarikata sokulacağı’ bu nedenle bunalıma girdiği iddiası ortaya atıldı.

Haberin Devamı

ANNE TOPRAĞA VERİLDİ

Devlet Demiryolları’nda hemzemin geçit kontrolörü olarak çalışan, bir fırın ve bir odun satış deposu sahibi de olan ve olay sırasında mesaide bulunan baba Ali A. cinayetin ardından eve geldi. Sinir krizleri geçiren ve polislerce sakinleştirilen Ali A. konuşmak istemedi. Olay sonrasında sokakta toplanan akrabaları kızı tarafından öldürülen Songül A. için gözyaşı döktü.

Olay Yeri İnceleme ve Cinayet Bürosu ekiplerinin çalışmasından sonra Songül A.’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, cinayetle ilgili soruşturma başlatıldı. Songul A’nın cenazesi de otopsinin ardından ailesi tarafından toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!