Mor Çatı’ya destek için heykel sergisi

Güncelleme Tarihi:

Mor Çatı’ya destek için heykel sergisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 00:00

Ulus ’taki Atölye Ada’da Pınar Yeşilada yönetiminde heykel çalışmalarını yürüten öğrencilerin yaptığı 30 eserden oluşan "Kendine Ait Bir Oda" isimli sergi, önceki gün Teşvikiye’deki Galeri Kent’te açıldı. Sergiden elde edilecek gelir, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlanacak.

ATÖLYE Ada’da yıllardır farklı meslek gruplarından insanlarla çalışan Pınar Yeşilada, "Atölyeye gelip çamurla bir mücadeleye giriyorlar. Ben de izliyorum. Fark ettim ki, aslında onlar kendilerine ait bir alan, kendi dünyalarını yaratmaya çalışıyorlar. Kendi hayatlarının dışında kendilerine ait özel odalar oluşturuyorlar. Aralarında doktorlar, mühendisler, işletmeciler var" dedi.

Çocuklarla çalışmaktan büyük zevk aldığını belirten Yeşilada, pazar günleri atölyesinde anne babaları ile birlikte gelen çocuklara ders verdiğini söyledi. "Kendine Ait Bir Oda" sergisinde hem çocuk hem de yetişkinlerin eserlerini bir araya getirdiğini belirten Yeşilada, "Çocuklarla çalışmak benim için inanılmaz bir serüven. Üç yaşından 17 yaşına kadar çocuk öğrencilerim var. Çocuklarla daha çok hayvan heykelleri yapıyoruz. Onların gözlemleri daha canlı" dedi.

Sergiden elde edilecek gelirin Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlanacağını belirten Pınar Yeşilada, şunları söyledi:

"Vakfın kaynakları çok kısıtlı. Elde edilen gelir ile vakfa sığınan kadın ve çocukların gıda ve sağlık masraflarına katkıda bulunulacak. İnsanlar bu tür vakıflara düzenli olarak her ay bağış yapabilirler. Sergilenen eserlerin fiyatları 200 ve 700 TL arasında değişiyor. Lara Tunca, Nil Baransel, Belgin Şahin, Herlinde Hafner, Gülnur Keleş, Tolga Yurtsever, Zeynep Gedikoğlu ve Mercan Günşiray’ın eserleriyle katıldıkları sergi 10 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek. Karşı Sanat Çalışmaları çatısı altında bir araya geliyoruz. Eylülde İstanbul Bienali ile eş zamanlı, geniş katılımlı bir sergi hazırlıyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!