Uluslararası kredi kartı şebekesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası kredi kartı şebekesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2009 11:02

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 5 ilde yaptıkları eş zamanlı operasyonla yurt dışı ve yurt içinde başka kişilere ait kredi kartı bilgilerini ele geçirerek kart kopyalayan 18 kişiyi yakaladı. Ele geçirilen bilgisayarlarda yerli ve yabancı şahıslara ait binlerce kredi kartı bilgisi bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekiplerinin yaklaşık 1 yıldır yaptığı çalışma neticesinde yurt içinde ve yurt dışında başkalarına ait kredi kartı bilgilerini ele geçirerek sahte krdi kartı üreten şebeke çökertildi. Başta Kocaeli olmak üzere İstanbul, Balıkesir, Sakarya ve Ağrı illerinde eş zamanlı operasyon 18 kişi yakalandı.

 

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN KREDİ KARTI BİLGİLERİNE ULAŞTILAR

 

Yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 1 adet kart kopyalayıcı, 220 adet sahte kredi kartı, 11 adet post cihazı, 6 adet dizüstü bilgisayar, 4 adet masa üstü bilgisayarı, 2 adet hard disk, 17 adet cep telefonu, 2 adet hafıza kartı, 158 adet cd ve dvd, 1 adet sahte kimlik, 20 adet çek senet, 1 gr esrar maddesi ele geçirildi. Yakalanan şahısların bilgisayarlarında yapılan incelemelerde yurt içi ve yurtdışından binlerce kişiye ait kredi kartı bilgilerine ulaştıkları öğrenildi.

 

Haberin Devamı

ÇETE LİDERİ: BENİM BİR KARİYERİM VAR. BU KONUDA EN İYİSİYİM

 

Çetenin lideri olduğu öğrenilen ve 2004 yılında da Türkiye'de ilk bilişim suçunu işleyerek tutuklananan F. Ç. (33) yakalandığında "Bu konuda en iyi benim. Benim bir kariyerim var. Altımda çalışan kişilerle beni aynı şekilde değerlendirmeyin" dediği öğrenildi.

 

Çete lideri ile birlikte M. E., A. K., F. K., A. G., U. U., B. G., A. K., E. P., H. K., H. U., S. F., M. K., kardeşi H. K., K. S., İ. Ç., H. E., B. K. yakalandı. Yakalanan şahıslar Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

 

SUÇ ÖRGÜTÜ NASIL ÇALIŞIYOR?

 

Wireless (internet bağlantı) sistemi olan cafelerden başkalarına ait kredi kartı bilgilerinin ele geçirerek manyetik şeridi bulunan beyaz boş plastik üzerine yazarak sahte kredi kartı üretiyor.

 

Haberin Devamı

Türkiye'de ve dünyada tanınmış bankaların amlemini de kartlara basan şahıslar yurt içi ve yurt dışından da alışveriş merkezlerinde kullanıyor.

 

Yurt dışına çıkan çete üyeleri gerçek pasportlar ve kimlikler ile çıkıyor. Yurt dışında ise sahte kredi kartındaki isme göre hazırlanmış kimlik ve pasaportları kullanıyor.

 

Başkalarına ait banka bilgileri kullanılarak sahte olarak üretilen kredi kartları ile yurt dışından satın alınan elektronik eşyaları Türkiye'ye kaçak yollardan sokuyorlar.

 

Yurt dışından satın alınarak yurda kaçak yollardan sokulan veya yurt içinde kartlar kullanılmak suretiyle satın alınan elektronik eşyalar Kocaeli ve İstanbul'da satılıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!