İnternet dolandırıcıları yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İnternet dolandırıcıları yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2009 13:22

ADANA ve Kırıkkale'de, kurdukları internet sitesi üzerinden dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 4 kişi, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kaldıkları eve yapılan operasyonlarla yakalandı.

Haberin Devamı

Adana ve Kırıkkale'de kurdukları internet sitesi üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddia edilenlere yönelik polis teknik takip başlattı. Ardından operasyon düzenleyen ekipler, Adana'da Ramazan K.'yı (23), Sercan A. (19), Okan A. (51) ve Davut Ö.'yü (26) de Kırıkkale'de yakaladı. Zanlılarla birlikte bir masa üstü ve 2 laptop bilgisayar da ele geçirildi.
Telefonlarına kontör göndermek isteyen kişilerin internet üzerinden ‘Hepsi Com’ sitesine girerek telefonlarına kontör yükletilmesini istedikleri, bu sırada kendilerinden istenen kredi kartı numaraları ve şifreleri alınıp, hesaplarının boşaltıldığı belirtildi. Zanlıların, elde ettikleri bilgiler doğrultusunda ilgili kişilerin hesaplarını boşaltıp, alışveriş yapıp, lüks hayat yaşadıkları tesbit edildi.

Gözaltına alınan 4 zanlı, yapılan sorgulamalarından sonra Adliye'ye sevk edildi. Zanlıların, Kırıkkale'de yaklaşık 120 kişiyi, Türkiye genelinde ise binlerce kişiyi aynı şekilde dolandırarak mağdur ettikleri ortaya çıktı.

TUTUKLANDILAR

Haberin Devamı

Kurdukları internet sitesi üzerinden dolandırıcılık yaptıkları belirlenen Ramazan Karaca (23), Sercan Akçiçek (19), Davut Öztürk (26) ve Okan Akgül (51), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak Kırşehir Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!