Sezer: Klasik siyaset taktiklerini öğrenemedim

Güncelleme Tarihi:

Sezer: Klasik siyaset taktiklerini öğrenemedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2009 20:07

DSP eski genel başkanlarından Zeki Sezer, “Klasik siyaset taktiklerini hiç öğrenemedim. Ben istifa ederken geri dönmeyi hiç düşünmemiştim. Sonunda böyle oldu. dönmem için yoğun baskı görmüştüm Ama küsecek değilim. DSP'yi çok seviyorum” dedi.

Haberin Devamı

İkinci tur oylamanın ardından genel başkanlık adaylığından çekilmek isteyen, ancak bu isteği partililerce engellenen Zeki Sezer, üçüncü tur oylamanın sonucu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sezer, çekilmek istediği anda yaşanan olaylarla ilgili olarak “yalnızca adaylıktan çekilmek istediğini, partiden istifasının söz konusu olmadığını” vurguladı. DSP örgütünün “sağlam karakterli ve dürüst olduğunu” söyleyen Sezer, kendisine oy veren ve vermeyen tüm delegelere teşekkür etti.

Delegelerin yarısının kendisini desteklediğini belirten Sezer, “Ama siyaset böyle bir şey. Klasik siyaset taktiklerini hiç öğrenemedim. Ben istifa ederken geri dönmeyi hiç düşünmemiştim. Sonunda böyle oldu. Dönmem için yoğun baskı görmüştüm ama küsecek değilim. DSP'yi çok seviyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Demokrasiye inandığını söyleyen Sezer, şöyle devam etti:
“Ülke sorunlarının çözümüne katkı için yeni yönetim izin verirse çalışmaya devam edeceğim. Bana 'hep sen Norveç'te politikacı olmalıydın' diyenler oldu. Ben de onlara, 'beni niye Norveç'e gönderiyorsunuz. Ülkemizi Norveç'e benzetelim' karşılığını verdim. Artık, aileme zaman ayırmak istiyorum. Bugün oğlum askerden terhis oldu. Onu karşılamaya gidemedim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!