Vahşi işkencenin sebebi töre çıktı

Güncelleme Tarihi:

Vahşi işkencenin sebebi töre çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2009 11:08

Ağrı'da karnından şişlenip burnu ve kulakları kesilen genç kadın, arazide ölüme terk edildi. Bu vahşetin sebebi ise töre çıktı. Genç kadının defalarca bıçaklayan, burnunu, kulaklarını ve dudaklarını kesen caniler kadını öldü diye yol kenarına attı. Bu "töre" denilen geriliğe kim dur diyecek, Töre yüzünden kaç kadın kurban edilecek.

Haberin Devamı

Diyadin İlçesi'nde oturan Y.A.'nın evli olduğu halde bir başka erkekle ilişkiye girdiği ileri sürüldü. Y.A.'nın yakınları olayın ‘namus meselesi’ olduğu ileri sürülerek aile meclisini toplandı.

Aile meclisinin aldığı ‘namusun temizlenmesi’kararı doğrultusunda dün gece karnından şişlenen, burnu ve kulakları kesilen Y.A., Tendürek Dağı yolu üzerindeki Boyalan ile Taşkesen köyleri arasında araziye atıldı.

YOLA KADAR SÜRÜNEREK GELDİ

Ölümle pençeleşen genç kadın, yoldan geçen araçları görünce yardım istemek için sürünerek yol kenarına kadar ulaştı. Sabaha karşı yoldan geçen bir köy minibüsünün şoförü, tüm çabasıyla yola çıkmaya çalışan Y.A.’yı fark ederek durdu.

Kanlar içindeki Y.A.'yı hemen minibüse alan şoför, onu Diyadin Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Y.A. önce Ağrı Devlet Hastanesi’ne oradan da ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Burnu ve kulakları kesilen, karnından şişlenen Y.A.'nın sağlık durumu ciddiyetini korurken, olayla ilgili Ü.A. gözaltına alındı.

7 KİŞİ GÖZALTINDA, EŞİ ARANIYOR

Diyadin Kaymakamı Ali Arıkan, genç kadının töre kurbanı olduğunu  belirtti. Kaymakam Arıkan, insanlık dışı işkence olayına karışanlardan 7 kişinin gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi:

“Gizli ilişki iddiası yüzünden genç kadını öldürmek amacıyla işkence yapmışlar. Kulağını, burnunu kesmişler. Karnında 6-7 bıçak darbesi var. ‘Öldü’ diye araziye bırakmışlar. Yola sürünerek çıkması ve yaşaması mucize. Sağlık durumuyla yakından ilgileniyoruz. Olaydan sonra kaçan eşi Bayram A.’nın kısa süre içinde yakalanacağını umut ediyorum. Çiftin iki çocuğu, şimdilik ailede. Ama onları koruma altına alacağız.”

AĞRI’DAN AMBULANSLA ERZURUM’A GETİRİLDİ

Ağrı’nın Diyadin İlçesi’nde şişlenip, burnu ve kulakları kesildikten sonra ölmesi için bırakıldığı arazide sürünerek yola çıkan ve bir sürücü tarafından fark edilerek köy minibisüyle hastaneye kaldırılan Yıldız A., Ağrı’dan ambulansla Erzurum’a nakledildi. Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan iki çocuk annesi, Yıldız A., yoğun bakım ünitesine alındı. Genç kadının burnu ve kulaklarının sargılı olduğu dikkati çekti.

EŞİNİ İZMİR’DEN ÇAĞIRDILAR

Taşkesen Köyü’ne bağlı Ket Mezrası’nda Yıldız ve Bayram A. çifti 8 yıl önce evlenip Diyadin'e geldi. İki çocukları olan çiftten Bayram A., bir süre önce inşaat işlerinde çalışmak için İzmir’e gitti. Eşi İzmir’de olduğu sırada iddiaya göre Yıldız A., kendi akrabalarından biriyle gizli ilişkiye girdi. Bayram A.’nın yakınları da bu ilişkiyi ortaya çıkardı. İzmir’de bulunan Bayram A.’ya ‘Hemen gel’ çağrısı yapıldı ve Yıldız A. hakkında aile meclisi ‘ölüm’ kararı aldı.

DAHA ÖNCE POLİSE SIĞINMIŞ

Hakkında aile meclisinin ölüm kararı verdiğini öğrenen Yıldız A., durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Genç kadın, Ağrı’ya götürülerek koruma altına alındı. İzmir’den dönen Bayram A., eşine iftira atıldığını belirterek eşinin kendisine teslim edilmesini sağladı. Bayram A. ile dün Diyadin'e dönen Yıldız A.'ya eşi ve yakınları işkence yaptı.

ÇOK KAN KAYBETMİŞ

Öte yandan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi yetkilileri Yıldız A.’nın olaydan sonra çok fazla kan kaybettiğini belirtti. Yıldız A.’nın burnunun ucunun koptuğunu, burun kemiğinin zarar gördüğünü, alt ve üst dudaklarında hafif kesikler olduğunu, karnında da yaralar olduğu söyleyen doktorlar, sol kulakta da derin bir bıçak yarası bulunduğu açıkladı.

Yıldız A.'nın eski haline dönmesi için birkaç ameliyat gerekebileceğini söyleyen doktorlar, öcelikle hastanın hayatta kalmasını sağlamaya çalıştıklarını, daha sonra burun ve kulak için gerekli müdaheleyi yapacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!