Şıh’ın karısına DNA testi

Güncelleme Tarihi:

Şıh’ın karısına DNA testi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2009 00:00

Mardin’deki katliamın ardında evlilik dışı ilişki olduğu iddiaları üzerine, DNA testi yapılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

MARDİN'DE GÖZYAŞI DİNMİYOR

KATLİAMDAN GERİYE KALAN ÇOCUKLAR

AİLELER GÖÇ ETMEYE BAŞLADI

KATLİAM BU EVDE YAŞANDI

 

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/aldigi_rapor.jpgKANLI BASKIN BU KÖYDE YAPILDI

 

KÖYDEN FERYATLAR YÜKSELİYOR

 

KATLİAMIN PLANLANDIĞI TÜRBE

Katliam emrini verdiği öne sürülen Şıh Mehmet’in, eşi Fersiye Çelebi’nin katliamda ölen erkeklerden birinden hamile kalması üzerine ’Öldürün’ talimatı verdiği iddia edildi. Savcılık, yapılan incelemelerin ardından iddiaların araştırılması için öldürülen kişi ile, Şıh Mehmet’in eşinde DNA testi yapılmasına karar verdi.

Bu arada, tamamı korucu olan köydeki silahlar toplandı. Silahların tamamının koruculara ait olduğu saptandı. Ancak silahlarla ilgili balistik incelemenin bitmediği öğrenildi. İncelemeden sonra katliamın bu silahlarla yapılıp yapılmadığı netleşecek. Ancak olay yeri incelemesine katılanlar, "Bu katliamı önceden planlayan kişiler, her gün kollarında taşıdıkları silahlarla bu işi gerçekleştirmemiş olabilirler. Katliam silahları yakalanmadan önce gömülmüş de olabilir. Balistik inceleme bitmeden bir şey söylemek mümkün değil" dediler.

Anne karnında babalık testi olur

Prof. Dr. Fatih Yavuz (Adli Tıp Uzmanı):

Mahkeme kararı olması halinde, anne karnındaki bebekten alınan (amniyo sıvısı ve korion villusdan) DNA örneklerinden babalık tayini yapmak mümkün. Bunun için baba, anne ve anne karnındaki bebekten DNA alınması gerekir. Çocuk genetik yapısının yarısını anne, diğer yarısını babadan alır. Genetik testlerle bebekle baba arasındaki ortak genler aranır. Test yüzde 99.99 doğrulukta söyler. Acil koşullarda iki günde babalık testinin sonuçlanması mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!