Şort mu, para mı tartışması

Güncelleme Tarihi:

Şort mu, para mı tartışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2009 00:00

Meram Belediyesi Bayan Voleybol Takımı, AKP’li Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’nın talimatıyla kapatıldı.

BaÅŸkan "Ekonomik nedenlerden" derken, sporcular ve aileleri sorunun maçlarda ÅŸort giyilmesi olduÄŸunu ileri sürdü. Genç Bayanlar’da Konya ÅŸampiyonu olan takım, grup maçlarına hazırlanıyordu.Â

AKP’li Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meram Belediyesi Bayan Voleybol Takımı’nı kapattı. Sporcular ve aileleri, Başkan’ın maçlarda şort giyilmesini eleştirerek takımı kapattığını öne sürerken, Başkan Kalaycı, "Ekonomik nedenlerle kapattık" dedi. Belediye spor kulübünde 4 bin 500 lisanslı sporcu bulunmasına rağmen sadece 80 kişilik bayan voleybol takımının kapatılması dikkat çekti.

Konya ÅŸampiyonu

Meram Belediyesi Bayan Voleybol Takımı’nın antrenörü Fatoş Altaş, farklı yaş gruplarında 4 ayrı takımları olduğunu belirterek, 3 yıl önce takımın başına geldiğinde, kulüp başkanı ve yöneticilerin Konya’nın imajını değiştirmek için voleybola önem verdiklerini söyledi. Genç Bayanlar yaş grubunda, Konya Şampiyonu olup gruplara girmeye hak kazandıklarını belirten Fatoş Altaş, şunları söyledi:

Kız takımıyız diye

"Gruplarda eğer birinci olursak yarı finale yükselecektik. Bunun için, 1-3 Mayıs tarihleri arasında Aksaray’da yapılacak grup maçları için çok sıkı çalıştık. 28 Nisan Salı günü Meram Belediye Başkan Vekili Ahmet Şaban Okka ile görüştük. Kendisi şampiyon olacaksak bize sonuna kadar destek olacaklarını ve bizi grup maçlarına göndereceklerini belirtti. Biz de şampiyonluk sözü verdik. Kabul ettiler. 30 Nisan Perşembe günü de takımın kapatıldığı haberini aldık. Başkan Yardımcısı Ali Uysal ile görüştük. O da bize kız takımı olduğumuz için kapattıklarını söyledi. Karar 80 sporcumuzu şoke etti."

Åžort ve tayt sorunu

Altaş, 3’üncü lig takımı dışındaki yaş grupları, yıldızlar ve gençler kategorisindeki takımların kulübe fazla maddi külfet sağlamadığını, bu yüzden kararın ekonomik olduğunu düşünmediğini söyledi. Voleybol takımında forma giyen bir sporcunun velisi muhasebeci Neslihan Ceylan ise şöyle konuştu: "Kararın ardından Başkan Yardımcısı Ali Uysal ile makamında görüştük. ’Kız takımını başkanın talimatıyla kapattık’ dedi. Çocukların şort ve tayt giymesinden dolayı büyük sorun olduğunu düşünüyorum."

Hayalleri ’Neslihan’ olmaktı
/images/100/0x0/55eaf357f018fbb8f8a12feb


ÇOĞU lise öğrencisi Genç Bayanlar Takımı oyuncuları, 1-3 Mayıs tarihleri arasında Aksaray’da yapılacak grup maçları öncesinde her gün aksatmadan antrenmanlarını yaptılar. Ancak heyecanlarının doruk noktaya ulaştığı 30 Nisan günü, kötü haberi aldılar. Takımları kapatılmıştı. Genç bayanlar takımı oyuncusu ve lise 4 öğrencisi Havva Nur Tenekeci, üzüntüsünü, "4 yıldır voleybol oynuyordum. Çok üzgünüm. Hayalim bir gün A milli takımımızın yıldızı Neslihan Demir gibi oyuncu olmaktı. Ama bu şekilde engellerle biraz zor" diye dile getirdi. Diğer sporcular Merve Polat ve Fatma Altuner de "Çok üzgünüz" dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!