İşte telefon görüşmeleri

Güncelleme Tarihi:

İşte telefon görüşmeleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2009 15:21

KONYA’da faaliyet gösteren özel bir onkoloji merkezinin, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde onkoloji merkezi açılmasını engellediği, bu merkezin sahipleri ile AKP Milletvekili Özkan Öksüz'ün ilişkisinin olduğu, Öksüz’ün, çete lideri Nusret Argun’un kazandığı ihaleyi (Tıp Fakültesi’nin kuracağı onkoloji merkezinin radyoterapi cihaz alımıyla ilgili İl Özel İdaresi’nin açtığı ihale) iptal ettirdiği iddianamede yer aldı.

Haberin Devamı

İddianamenin 226’ncı sayfasında yer alan bilgiye göre Nusret Argun ile AKP Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya arasında bu ihaleyle ilgili, 15.02.2008 günü saat 14.29’da başlayan telefon görüşmesinde şu konuşmalar geçti:

Argun: Hayır. Burada birisi, burada açanlar var. Dışarıda serbest. Hasta başı 2 bin dolar alıyor.
Çetinkaya: Öyle mi?
Argun: Dışarıda açtılar. Şimdi Tıp Fakültesi bu işi açamadı ya.
Çetinkaya: Tamam onları bir listele. ‘Özkan abi (AKP Milletvekili Özkan Öksüz) sen bunun için mi yapıyon’ diye ben hu haftaki toplantıda konuşayım.
Argun: Dışarıda açılan merkez, Tıp Fakültesi’nde bu işin açılmaması için uğraşıyor. (AKP’li Özkan Öksüz’ü kast ederek) Niye uğraşıyor adam?
Çetinkaya: Tamam abicim. Sen bana veriyorsun. Ben de yarın, salı günü öttürüyorum.
Çetinkaya: Kim direktif alıyor vekillerden diye soruyorum. Rengi kaçan kaçsın. Sen bana ver, ben isim isim.
Argun: Tamam ben o merkezin adına kadar veririm. Ayrıyeten, merkezin adını da veririm.
Çetinkaya: Tamam. Hayır yok. Salı günü bak ben nasıl konuşuyorum göreceksin
Çetinkaya: Tamam bak. O bana milletin içinde sordu. Ben de milletin içinde soruyorum. ‘Sen bu iş için telefon açtın mı Kamu İhale Kurumu’na’ diye. Tamam mı ?
Çetinkaya: Ayıp ya, ahlaksızlık ya
Aynı konuyla ilgili olarak, ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, ihaleye fesat karıştırmak’ iddiasıyla tutuksuz yargılanacak Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ile örgüt üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Mustafa Mete arasında da şu görüşme geçiyor:
Özkağnıcı: Nusret’in ifadesine göre, yani buraya adamlar, burada Konya’da bir şebeke var. Bizim kurmamızı istemiyorlar. Bu Özkan Öksüz denen bir h...r var ya milletvekili.
Mete: Evet hocam.
Özkağnıcı: Ş...z herif. Cem’i de aradım. Dedim ki ‘Bu p......klere hasta göndermeyin’ dedim ya. Özkan Öksüz denen herif ....

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!