DTP'liler açlık grevini erken bitirdi

Güncelleme Tarihi:

DTPliler açlık grevini erken bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2009 15:51

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) yöneticilerinin geçen ay parti üyelerine yönelik operasyonu protesto etmek amacıyla dün başlattığı açlık grevi yoğun yağmur nedeniyle 2,5 saat erken bitirildi. Eylem sırasında DTP Milletvekilleri Sabahat Tuncel ile Pervin Buldan, çadırda asılı Abdullah Öcalan posteri altında oturdu.

Haberin Devamı

DTP'NİN AÇLIK GREVİNDEN FOTOĞRAFLAR

Terör örgütü PKK'nın sözde Türkiye Meclisi'ni oluşturup örgütün yasadışı faaliyetlerini yönetip yürüttükleri gerekçesiyle aralarında DTP'nin 2 genel başkan yardımcısı ve üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 52 partilinin tutuklanması ile sonuçlanan operasyonunu protesto etmek amacıyla DTP’liler Diyarbakır'da dün 2 günlük açlık grevi eylemi başlattı. Genel Başkan Ahmet Türk, milletvekilleri, belediye başkanları ile yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı Koşuyolu Parkı'ndaki eylemin gecesinde partililerin bir bölümü uyumayı tercih ederken, eyleme katılanların bazıları davul- zurnalar eşliğinde Kürtçe türkülerle zaman zaman halaylar çekerek sabahladı.


DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, 29 Mart'taki yerel seçimlerde kazandıkları zaferi çekemeyenlerin partilerine yönelik bu operasyonu yaptıklarını savundu. Ata, 1990'lı yıllardan bu yana kendilerine yönelik yıldırma cabaları yapıldığını ve kurulan partilerinin kapattıldığını anlatırken, “Kapatılan partilerin yerine parti kurulunca başka çözüm yolları aramaya çalıştılar. Şimdi de parti yöneticilerimizi gözaltına alarak tutuklamaya başladılar. Çok zorlu dönemlerden geçtik, bu da biz Kürtler'i yıldıramaz” dedi.

Haberin Devamı


Açlık grevi yapan DTP'lilerle birlikte bölgede güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri de sabahladı. Açlık grevi nedeniyle Batman ve Mardin’den Diyarbakır’a takviye polisler gelirken, kentte dün ve gece boyuncu sıkı güvenlik önlemleri alındı.


DTP’liler açlık grevi için sabahlarken, 3 yıl aradan sonra Süper Lige çıkan Diyarbakırsporlu taraftarlar da gece geç saatlere kadar şampiyonluğu kutladı. Açlık grevine katılan DTP’lilerin bir kısmı caddelerde yapılan kutlamalara katıldı.

MİLLETVEKİLLERİ ÖCALAN POSTERİ ALTINDA

DTP'lilerin Diyarbakır'da yaptığı açlık grevi için kurulan çadırlara terör örgütü PKK'yı simgeleyen bezler ve örgütün İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan posterleri asıldı. Çadırların dışında kalan katılımcılar yağmurdan ağaçların altında battaniyelere sarılarak korunmaya çalıştı.

Haberin Devamı


Açlık grevine kadınların kundaktaki bebekleriyle katılması dikkati çekerken, 4 bin kişilik çadırlar dolunca açıkta kalan katılımcılar sağanak yağmurdan korunabilmek için battaniye ve naylonlara sarınarak ağaçların altında kendilerini korumaya çalıştı.

Koşuyolu Parkı'nda milletvekilleri ve belediye başkanlarının bulunduğu bazı çadırların girişine PKK flamaları ile Adullah Öcalan posterlerinin asılması dikkat çekti. Milletvekilleri Sabahat Tuncel ile Pervin Buldan’ın Abdullah Öcalan posteri altında oturduğu görüldü. Açlık grevinin sürdüğü sırada özellikle öğrencileri ellerinde yiyeceklerle parka girmesine DTP görevlileri izin vermezken, parka girenlerde tek tek aramadan geçirildi.

Haberin Devamı

EYLEM 2.5 SAAT ERKEN BİTİRİLDİ

Açlık grevinin bitirilmesi nedeniyle partililere hitap eden DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Miletvekili Selahattin Demirtaş, ‘tarihin en büyük kitlesel açlık grevini' yaptıklarını öne sürdü. Demirtaş, “Halk bu duyarlı tavrı ile sivil siyasetin önünün açılmasının zaruri olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kimin savaştan, kimin barıştan yana olduğunu bedenini açlığa dayayarak bir kez daha ortaya koymuştur. DTP, bu halkın yarattığı siyasi iradedir. Hükümet bu mesajı doğru okumalıdır. Bu halkın mesajı doğru bir şekilde alınıp gerekli yerlere iletilirse sanırım barışın gelmesi daha kolay olacaktır. Ülkenin her yanından iradesine sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Demirtaş’ın konuşmasından sonra açlık grevi için kurulun çadırlar sökülmeye başlanırken, Diyarbakır dışından gelenler araçlarına binerek kentten ayrıldı.




 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!