Süreç işlesin yargısız infaz yapılmasın

Güncelleme Tarihi:

Süreç işlesin yargısız infaz yapılmasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2009 00:07

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ergenekon davasıyla ilgili olarak, "Yargısız infaz yapmayalım. Suç sabit olmadıkça kimseye ’Suçlu’ deme hakkımız yok, bunu bilmemiz lazım. Bırakalım süreç işlesin, suçlu ile suçsuz birbirinden ayrılsın" dedi.

Erdoğan, dün TOBB Genel Kurulu’nda özetle şunları söyledi:

Süreçle ilgili sorunlar, aksaklıklar, noksanlar olabilir. Fakat tüm bu sorunlar da bizzat hukuk tarafından çözüme kavuşturulmalıdır. Hukuka dil uzatmak, hakimlerimizi, savcılarımızı töhmet altında bırakmak toplumsal mutabakatı bozmaya çalışarak buradan rant elde etme gayretine girmek, hiç kimseye fayda sağlamaz.

Her hafta bir yerlerde içi, nereden geldiği belli olmayan silahlarla dolu çukurlar açılıyor. Her gün tarihimizin karanlık bir noktasını aydınlatmaya yönelik iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialar sadece benim hükümetime, partime, arkadaşlarıma yönelik saldırıları dile getiren iddialar değil. Bu iddialar Türkiye ekonomisinin, siyasetinin, istikrarının, huzurun, barışın, kardeşliğin hedef alındığına yönelik iddialardır. Bırakalım hukuk işlesin, bırakalım ak ile kara ortaya çıksın. Kimseye suçlu nazarıyla nihai karar verilmeden bakmayalım, sürece yardım edelim, süreç içinde sorumluluklarımızı yerine getirelim, susmak gerekiyorsa susalım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!