Şehitlerimizi uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimizi uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 13:30

Daha bir gün önce komutana tekmil veriyordu çocuk yüzlü bu genç fidanlar... Gırtlağını yırtarcasına bağırıyorlardı adlarını ve memleketlerini…

Haberin Devamı

 

Şehitlerimizi uğurladık

 

 Anaların kınalı kuzuları Gaziantep’ten Trabzon’a, Manisa’dan Kars’a Türkiye’nin dört bir yanından gelmişlerdi “Peygamber Ocağı”na.

 

 Dün, kalleş pusuda şehit olup Türkiye’nin kalbine ateş düşürdüler.

 

 Şimdi yine Türkiye’nin dört bir yanında uğurluyadık gözyaşlarıyla 10 genç fidanı.

Haberin Devamı

 

'TABUTUNA KURBAN OLAN ZEYNOM' / TÖRENLERDEN YÜREK YAKAN KARELER

17.28

 

Şehidin cenazesi top arabasından cenaze aracına bindirilerek şehitliğe doğru yola çıktı.

Genellkurmay Başkanı Org. Başbuğ, Başbakan Erdoğan ve diğer protokol üyeleri aileye başsağlığı ve sabır dileklerinde bulunarak tören alanında ayrıldılar.

Şehit cenazesinin tören alanından ayrılmasıyla cenaze töreni sona erdi.


17.18

Küçük Anılcan babası top arabasına konulduğunda gözyaşlarını tutamadı. O dakikaya kadar ağlamayan Anılcan gözyaşlarına boğuldu.

17.13

Cenaze, silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına konulmak üzere götürüldü. Başbakan başta olmak üzere Genelkurmay komutanlıkları ve diğer protokol cenazenin arabaya konulması için yerlerini aldı. Naaş, Cebeci Askeri Mezarlığı'na götürüldü.

 

17.10

Cenaze namazı sona erdi. Aile tören alanından öncelikle çıkarıldı. Oğlu da babasının cenaze namazını kıldı.

Lice'de şehit olan 9 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Salih Akyürek'in cenaze töreni Ankara Kocatepe Camii'nde yapıldı.

Aysel ALP YAZIYOR


31 yaşında şehit olan Akyürek'in 11 yaşında bir erkek ve 6 yaşında bir kız çocuğu bulunuyor. Cenaze törenine Akyürek'in anne ve babası ile eşi ve çocukları da katıldı.

Cenaze töreni sırasında polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı dikkat çekti. Cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet komutanlıkları, Milli Savunma Bakanlığı ve Yozgat Sorgun Belediye Başkanı da çelenk gönderdi.

Haberin Devamı


Cenazeye çok sayıda vatandaş katıldı.

Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi, Eckart Cunte teröre karşı birlik mesajı vermek için Piyade Uzman Çavuş Akyürek'in cenaze törenine katılacağını yazılı açıklamayla duyurdu. Cenazeye katılan Cunte, aileye taziyede bulundu.

Ayrıca Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri Komutanı ile Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız Kocatepe Camii'ne gelerek aileye başsağlığında  bulundular. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'da cenazede hazır bulundu.

16.50

ERDOĞAN ANNESİNİN ELİNİ BIRAKMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cenazeye İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la birlikte geldi. Şehit Akyürek'in abisinin elini uzun süre tutarak başsağlığı diledi. Ardından kız kardeşi, annesi ve eşinin elini sıkarak başsağlığı dileyen Erdoğan, şehit Akyürek'in çocuklarını sevdi.

ALMAN BÜYÜKELÇİ SAF TUTTU

Türkiye Büyükelçisi Eckart Cunte, cenaze namazında saf tuttu.

TÖRENE KİMLER KATILDI

Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,  CHP Lideri Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Eckart Cunte, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve  çok sayıda vatandaş cenazede hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!