ErdoÄŸan: Acil anayasal düzenleme gerekli

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Acil anayasal düzenleme gerekli
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 10:47

Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin 47. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada 'acil bir anayasal düzenlemeye' ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Haberin Devamı

- Hükümet olarak sorumluluğumuz adaletin tecellisine yardımcı olmaktır. Bu sorumluluğumuzu en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Anayasa Mahkemesi gerek hukuk sistemimizin gerek cumhuriyetimizin en temel en köklü kurumlarından biridir.

 

- Anayasalar bir toplumun bir milletin ortak değerlerinin yer aldığı metinlerdir. İnsan hak ve hürriyetleri gibi alanlarda kat ettiğimiz mesafeler, bazı anayasa değişikliklerine gerek duymaktadır.

 

- Acil bir anayasal düzenleme veya anayasal alanda yenilenme talepleri doğduğu aşikardır. Zira Türkiye artık dünyanın taşrasında yaşayan, çağdaş dünyanın gerisinde kalan bir ülke değildir.

 

Haberin Devamı

- Türkiye bilakis her geçen gün dünyaya açılan, kendisini ileri demokrasilerle mukayese eden, gelişmiş ülkelerdeki çağdaş hukuk normlarına uyum sağlamaya çalışan bir ülkedir.

 

- Hukuk geliştikçe, hukuk özgürleştikçe toplumda özgürleşir. Geçmişte çok net bir biçimde ortaya çıkmıştır ki, hukuk insanların önünü açan bir yol üstlenmiştir.

 

- Türkiye’nin daha çağdaş, dagha müreffeh ülke haline gelmesine zemin hazırlamalıdır. Hukuk sisteminin adalet üretmesi toplumun önünü açması, ülkemiz ve milletimiz için hayati bir konudur.

 

- Temel hak ve özgürlüklerin anayasal güvence altına alınmadığı bir toplumda kalkınmadan ilerlemeden söz edemeyiz.

 

- Cumhuriyetimize de demokrasiye de laikliğe de sahip çıkmalıyız. Milletimizin yargıya olan güvenini de bu şekilde koruyabiliriz.

 

- Anayasa Mahkemesi’nin mevcut yapısının günümüzde eksik kaldığı yönünde düşünceler son günlerde konuşuluyor. Mevcut yasanın değiştirilmesinin, en başta Anayasa Mahkemesi için yararlı olacaktır.

 

Haberin Devamı

- Biz her türlü deÄŸerlendirmenin özgürce tartışılmasından, yapıcı bir ÅŸekilde ele alınmasından yanayız. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!