YÖK Başkanı'ndan "Kürtçe Eğitim" açıklaması

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanından Kürtçe Eğitim açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 21:02

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, İstanbul Üniversitesinde “Kürtçe Araştırma Merkezi” kurulmasına yönelik kararın henüz kendilerine ulaşmadığını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM'de verilen resepsiyonda gazetecilerin, üniversitelerde Kürtçe eğitimle ilgili sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Özcan, bu konuda İstanbul Üniversitesinin çabuk davrandığını belirtti.

İstanbul Üniversitesinde “Kürtçe Eğitim Merkezi” kurulması kararı çıktığını bildiren Özcan, “Karar bize daha gelmedi. Bu, İstanbul Üniversitesinden yeni çıkan bir karar. Bize geldiğinde değerlendiririz. Biz zaten olumlu baktığımızı beyan etmiştik. Bu bir üniversite, bakarsınız başkaları da katılır” dedi.
Özcan, bu konuda üniversitelerden gelen talepleri YÖK Genel Kurulunda değerlendireceklerini ifade eti.

Söz konusu Araştırma Merkezinde Kürt Dili ve Edebiyatı ile ilgili araştırma yapılacağını kaydeden Özcan, bu konuda öğretim görevlisi bulunması ile ilgili sorun yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

“5-6 tane arkadaşımız var. Onların çoğunun başka dillerde derecesi var. Mesela Türk edebiyatında doçent bir arkadaş, ama kendisi Kürt. Diyor ki ben bilgimi alır oraya uygulayabilirim. Uygulayabilir, çünkü dilci. Yurt dışında bir bayan arkadaşımız var. Başlar başlamaz kendisini davet edeceğiz. Paris'te Kürt Enstitüsünde çalışmış. Bu konuda deneyimli. Kürt dilinde epey tecrübesi var.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!