Ergenekon'da 12'nci dalga

Güncelleme Tarihi:

Ergenekonda 12nci dalga
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2009 08:10

Ergenekon’un 12'nci dalgası Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Samsun, Şanlıurfa, Bursa, Trabzon, Antalya, Mersin, Van, İzmir, Giresun, Kars ve Adana'da devam ediyor. Operasyon ÇYDD, ÇEV ve eski rektörleri kapsıyor. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk ve 3 eski rektör gözaltına alındı.
ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın evi arandı. Prof. Dr. Erol Manisalı gözaltına alındı. Günün en ilginç gelişmelerinden biri de Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in sorgulanmak üzere İstanbul'a götürülen Haberal’ı havaalanından yolcu etmesi oldu.
Gözaltı listesinde çok sayıda kişinin isminin olduğu ve bu sayının 62’ye ulaşacağı öne sürülüyor.

Haberin Devamı

HABERAL BÖYLE GÖZALTINA ALINDI

FOTOĞRAFLARLA ERGENEKON'DA 12. DALGA

REKTÖR ÖZTÜRK İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Ergenekon operasyonunun 12'inci dalgası kapsamında gözaltına alınan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Metin Öztürk, http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/saylan_bannetr.jpgTHY'nin Trabzon'dan saat 20.10'da hareket eden uçağı ile İstanbul'a gönderildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay da İstanbul'a gönderildi.

ODTÜ SENATOSU

ODTÜ Senatosu, Başkent Üniversitesi'ne gidiyor...

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği genel merkezi ile şubelerindeki aramalar akşam saatlerine kadar devam etti. İstanbul'daki genel merkezdeki aramalar saat 21.15 civarında sona erdi.

Haberin Devamı

Genel merkezideki aramanına ardından polis, kısa süreli yolu trafiğe kapatarak evrakları, dokümanları, CD'leri, hard diskleri ve http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/komutan_banner.jpgbilgisayarları koyduğu çuvalları alarak vakıftan ayrıldı.

Kanal B Televizyonu ve Başkent Üniversitesi rektörlüğündeki aramalar akşam saatlerinde sona erdi. Kanalın kurucusu ve Başkent Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, evinde yapılan polis aramasının ardından gözaltına alındı.

Haberal'ın evinin bulunduğu Çayyolu Mutlukent 11. Cadde'deki arama nedeniyle evin bulunduğu cadde jandarma ekiplerince araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın Haberal'ın evinde olduğu, Başkent Üniversitesi çalışanlarının da servis araçlarıyla evin bulunduğu sokağın girişine geldikleri görüldü. Haberal evden çıkarılırken, çevrede toplananların alkışlı protesto eyleminde bulunduğu gözlendi.

Haberal'ın evinde polislerin bilgisayara ve bazı CD'lere el koyduğu bildirildi. Prof. Dr. Haberal'ın evinin bahçesinde ve makam aracında da arama yapıldı.

Haberin Devamı

DEMİREL HAVAALANINA GİTTİ

Haberal ve eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, geniş güvenlik önlemleri altında Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakta saat 13.10'da İstanbul'a götürüldü.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Esenboğa Havalimanı'na gelerek Haberal'a geçmiş olsun dileklerini iletti.
 

KANAL B'DE ARAMA

Kanal B Televizyonu'nda yapılan polis araması sona erdi.

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ

-Oya Kaynak

-Özkan Akyol

-Derviş Özçelik

-İpek Mavili

-Ali Naci Kılıç

-Şener Korsan

-Sibel Muşoğlu

-Cihan Demirci

-Ömer Sadun Okyaltırık

-Bahriye Uğurel

-Eda Yakmaz

-Şükriye Varlık

-Ayşe Yüksel

- Şeyda Eşsiz

- Erol Manisalı

- Tijen Mergen

Haberin Devamı

Kanal B televizyonunun yayını normal programı kapsamında sürerken, televizyonda arama yapıldığı alt yazıyla izleyicilere duyuruldu.

Kanal B televizyonun haber müdürü Metin Kayahan, aramalarda polisin eski bazı programlara ilişkin yayın kasetlerine ve CD'lerine el koyduğunu söyledi. TV binasındaki bilgisayarların da hard diskleri kopyalandı.

SAYLAN'IN EVİNDE DE ARAMA

Prof. Dr. Türkan Saylan'ın İstanbul Arnavutköy Beyazgül Sokak'taki evine, sabahın erken saatlerinde gelen çeşitli şubelere bağlı polisler, arama yaptı. Evi aranan Saylan'ın ismi gözaltı listesinde yok.

Saylan, Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk'un Ergenekon operasyonunda gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamada, "Hepimiz demek ki bir gece vakti gözaltına alınabiliriz. Bu çok yanlış bir şey" demişti.

Haberin Devamı

ÇYDD İSTANBUL GENEL MERKEZİ'NDE ARAMA

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) İstanbul'daki genel merkezinde ve Kadıköy, Avcılar ile Bakırköy şubesinde arama çalışması yapıldı.

Beyoğlu Şişhane Evliya Çelebi Mahallesi Şimal Sokak'taki ÇYDD Genel Merkezi'ne sabah erken saatlerinde gelen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, derneğe giriş ve çıkışları kapattı.

Burada arama çalışması başlatan polis, derneğin bulunduğu sokağın girişinde de geniş çaplı önlemler aldı.

ÇYDD ŞUBELERİNDE ARAMA

ÇYDD'nin Diyarbakır, Şanlıurfa, Kars, Bursa, Trabzon, Antalya, Alanya, Mersin, Van, İzmir, Çukurova, Adana Şubeleri'nde de bu sabah polis arama başlattı. Adana'nın Çınarlı Mahallesi ile İzmir'in Alsancak ilçesindeşi şube merkezlerine gelen polislerin aramaları sürüyor.

Haberin Devamı

ÇYDD Van Şube Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yüksel'in Van Yüzüncü Yıl Üniversetisi Kampus alanında bulunan lojmanında bu sabah polis ve Jandarma ekipleri tarafından arama başlatıldı. 10 kişilik uzman ekip tarafında yapılan arama 5 saat sürdü. Aramada, ofiste bulunan dosya, bilgisayar ve çeşitli dokümanlara el konuldu. El konulan evrakta Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği'ne (YÖDER) ait isim listesi ile ÇYDD'den burs alanların listesi bulunuyor. Evrakta bazı öğrencilerin isimlerinin karşısına notların düşüldüğünün tespit edildiği öğrenildi. İstanbul'da gözaltına alınan Prof.Dr. Ayşe Yüksel, daha önceki Rektör Yücel Aşkın'ın yardımcılığını yapıyordu.

Eski Rektör Yurtkuran gözaltında

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Vekili ve Bursa Uludağ Üniversitesi Eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkuran'ın evinde de bu sabah polis arama yaptı.

9 saat süren arama çalışmaları sırasında, Yurtkuran'ın koleksiyonunda bulunan çok sayıda av tüfeği ve tabancanın güvenlik güçlerince büyük titizlikle incelendiği bildirildi. Çalışmalarda ayrıca, Yurtkuran'ın yanı sıra eşi ve çocuğuna ait bilgisayarların da ekipler tarafından incelemeye tabi tutulduğu kaydedildi.http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/ergenekon.gif

Arama sırasında görevliler geçen ay özel bir tıp merkezinde geçirdiği ameliyat ile kasık bölgesindeki ur alınan Prof. Dr. Yurtkuran'ın alması gereken ilaçlarına izin vermedi. Prof. Dr. Yurtkuran, ameliyat olduğu tıp merkezinden getirilen rapordan sonra ilaçlarını içebildi. Gözaltına alınan Prof. Dr. Yurtkuran'ın İstanbul'a götürüleceği öğrenildi. Villadaki aramalar sürerken, DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Prof.Dr. Yurtkuran, “Gözaltılar listesinde benim adım da varmış. Arama bitince İstanbul'a götürecekler” demekle yetindi.

Evinden çıkarken gazetecilere el sallayan Yurtkuran, ''Vatan millet sağolsun'' dedi.

Eski OMÜ rektörü Bernay gözaltında

Eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evinde yapılan arama sonrası gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, sabah saatlerinde, 2 dönem rektörlük yapan, halen tıp fakültesinde görevli Prof. Dr. Ferit Bernay’ın OMÜ Kurupelit Kampusu’ndaki lojmanlarında bulunan evine gelerek aramalara başladı. Aramalar saat 10.30 sıralarında tamamlandı. Gözaltına alınan Bernay'ın evinden içinde bilgisayar diskleri, doküman ve CD bulunduğu bildirilen 5 torba çıkarıldı. Bernay'ın Tıp Fakültesi'nde odasında ve arabasında da aramalar yapıldı.

Eski İnönü Üniversitesi rektörü gözaltında

Ergenekon soruşturması kapsamında Malatya İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu da Ankara'da gözaltına alındı.

Giresun Üniversitesi'nde arama sona erdi

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'nde, Rektör Osman Metin Öztürk'ün odasında yapılan arama sona erdi.
 
Rektör gözaltına alındı

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, odası ve lojmanında yapılan arama tamamlanmasının ardından gözaltına alındı. Rektörlük çıkışında çok sayıda öğrenci, öğretim üyesi ve kişinin alkışları arasında sivil polis aracına bindirilen Prof.Dr. Öztürk, sağlık kontrolü için Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir, Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Prof.Dr. Öztürk'ün, sağlık muayenesi ardından Trabzon’a götürüleceği, buradan da saat 20.00'de THY uçağı ile İstanbul’a hareket edeceği bildirildi. Rektör Prof.Dr. Öztürk’ün odası ve evindeki yapılan aramalarda bazı bilgisayarların hardiskleri ile evraklara el konulduğu belirtildi.

Emekli bir asker olan Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, 18 Mart 2008 tarihinde, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle üniversitede düzenlenen bir konferansta, “Ergenekon” sanığı Veli Küçük ile yaptığı görüşmeler nedeniyle, kendisinin de Ergenekon soruşturması içine çekilmek istendiğini öne sürmüştü.

TİJEN MERGEN GÖZALTINDA

Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu üyesi ve Pazarlama, Satış, İş Geliştirme Grup Başkanı Tijen Mergen “Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Mergen, ÇYDD ile 'Baba Beni Okula Gönder' projesini yürütüyordu.

Mergen, Fatih Kamu Sağlığı Merkezi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

68'LİLER BİRLİĞİ VAKFI GENEL SEKRETERİ DE GÖZALTINDA

68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, “Ergenekon” soruşturması kapsamında vakfın Genel Sekreteri Namık Kemal Boya'nın da gözaltına alındığını bildirdi.

Targan, yaptığı yazılı açıklamada, “Ergenekon” davasının bugünkü dalgayla yeni bir boyut kazandığını kaydederek, şunları ifade etti:

“İçlerinde vakfımız Genel Sekreteri Namık Kemal Boya'nın da bulunduğu çok sayıda aydın, bilim insanı, sivil toplum kuruluşları yöneticisinin evlerinde aramalar yapılırken kimileri de gözaltına alınmış bulunmaktadır. Hiçbir çağdaş hukuk devletinde olması dahi düşünülemeyen böylesi bir uygulama Türkiye'nin bir polis devleti olmasına doğru gidişinin açık ve net göstergesidir.”

OTELDE ARAMA

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi Vakfı'na ait Gölbaşı'nda bulunan Patalya Otel'de arama yapıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçleri, otelde bulunan bir bilgisayara ve bilgisayarların harddisklerine el koydu.

ÇEV BAŞKANI'NIN EVİNDE ARAMA

Çağdaş Eğitim Vakfı'nın Taksim Kocatepe Mahallesi Feridiye Caddesi'ndeki binasına gelen polis, çevre güvenliğini aldıktan sonra arama çalışması başlattı.

Başkan Gülseven Yaşer'in evinde de arama yapılıyor. Yaşer'in yurtdışında olduğu belirtildi.

EROL MANİSALI  GÖZALTINDA

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı'nın İstanbul'daki evinde polislerce arama yapıldı. Manisalı, Beşiktaş 1. Levent Sümbül Sokak'taki evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı.

Manisalı evinden çıkarılırken ''Ben de bir şey bilmiyorum, götürülüyorum'' dedi.

ARAÇLAR DA ARANDI

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evleri dışında otomobilleri de arandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!