Enkazı bulan korucu donma tehlikesi geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Enkazı bulan korucu donma tehlikesi geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2009 09:16

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazına ulaşan ekipte yer alan ve donma tehlikesi geçiren koruculardan biri, Göksun Devlet Hastanesine getirildi. Enkazı bulan ekipte yer alan köylülerden biri helikopteri nasıl bulduklarını anlattı.

Haberin Devamı

İŞTE O KORUCU

İŞTE YAZICIOĞLU'NUN SON FOTOĞRAFI

DÜŞEN HELİKOPTERİ BÖYLE ARADILAR

FOTOĞRAFLARLA HELİKOPTERDE BULUNANLAR

PARTİLİLER DAĞLARDA ENKAZ ARADI

TÜRKİYE AĞLIYOR

KEŞ DAĞI GEÇİT VERMİYOR

FOTOĞRAFLARLA MUHSİN YAZICIOĞLU

Gece boyunca keskin yamaçları, dik vadileri ile bölgenin en çetin dağı olana Keş Dağı’na doğru hareket eden özel birlikler, zaman zaman 2.5 metreyi aşan kar, tipi ve sıfırın altında dondurucu soğukta güç anlar yaşadı. Gece karanlığında ilerlemekte güçlük çeken ekiplere, enkazın yerinin nokta olarak saptanmasında sıkıntı yaşanabileceği endişesiyle evlerine gece saat 03.30’da giden enkazı bulan köylü ve korucular, 2 saat sonra evlerinden alınıp kriz merkezinin kurulduğu Kızılöz Köyü’ne götürüldü. Enkazı bulan köylüler, dağa çıkan ekiplere kılavuzluk yaptı.

Haberin Devamı

Enkazı bulanlardan olan 40 yaşındaki Cumali Gök de Döngel Köyü’ne geldikten 3.5 saat sonra tekrar jandarma tarafından Kızılöz Köyü’ne götürüldü. Gök yeniden bölgeye gitmeden önce, “Arkadaşlarla birlikte enkaza ulaştık ama ben yanına kadar gitmedim. Çıplak gözle enkazı gördüm, yanında içinde veya başka bir yerde aramızdaki mesafe nedeniyle ceset göremedim. Arkadaşlar enkaza kadar yaklaştı. Bu sırada hava kararıyordu ve tipi ve soğuk şiddetini arttırdı. Donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığımız için dönüşe geçmeye karar verdik. Hiç bir şey yapamadık çünkü kendi can derdimize düştük. Kendi imkanlarımızla güçlükle önce Sisne Köyü’ne indik. Buradan bir araçla Kızılöz Köyü’ne getirildik” dedi.

ENKAZI BULAN KORUCU HASTANEDE

Alınan bilgiye göre, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazını bulan 17 kişi, Kızılöz Köyü'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Bu kişilerden, durumu ciddi görülen bir kişi Göksun Devlet Hastanesine gönderildi.

Adının Mustafa Gök olduğu öğrenilen korucunun, diz altında donma belirtileri görüldüğü ve müşahede altına alındığı ancak durumunun ağır olmadığı bildirildi.

  

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!