Erdoğan'dan muhalefete: 10 koyun versen kaybederler

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan muhalefete: 10 koyun versen kaybederler
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2009 15:38

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal’ın hükümetin telefonları dinlettiği için küfür edemediğini söylediğini belirterek, “Çocuklarımızın ahlakını bozacaksın ayıp oluyor. İlla edecekten şifreli kanallarda yap” dedi. Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Baykal, “10 koyun versen kaybederler” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan İstanbul’dan helikopterle Kırklaeli Atatürk Stadına geldi. Vali Hüseyin Avni Coş ve partililer tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan otobüsle mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Kırklarelililer Başbakan Erdoğan’ı, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yazdığı, ‘Duble yolları kazandırdığınız için teşekkür ederiz’, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği’nin yazdığı, ‘Üniversite için teşekkür ederiz’, Ticaret Borsası’nın, ‘Çiftçimize verdiğimis desteğe teşekkür ederiz’, ‘Peynir kentine hoş geldiniz’ pankartları ile karşıladı.

Miting öncesi Cumhuriyet Meydanı’na girenlerin üzerleri güvenlik görevlileri tarafından arandı. Polisler herkesi güvenlik kontrolünden geçirdi. Keskin nişancı polisler miting alanının çevresindeki bina ve tarihi eserlerin üzerinde nöbet tuttu.

Haberin Devamı

GEÇMİŞLERİNDE ENKAZ VAR

Kırklareli Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 7 bin kişiye seslenen Erdoğan, Türkiye’nin 81 vilayetini defalarca ziyaret ettiğini, tamamında açılış yaptığını söyleyerek, “Muhalefet ne yapıyor. Allah aşkına seçim dışında onları gören oldu mu? Buraya kaç kere geldiler. Çok mu işleri var. Bu kardeşiniz hem partiyi hem ülkeyi yönetiyor. Sorun şu CHP’lilere deyin ki, bu güne kadar iktidarlara ortak oldun ama zaman zaman Kırklareli’ye ne eser getirdin bir sorun. Gösterecekleri bir eser var mı. Ne diyor atalarımız: ya hayır söyle ya da sus. Bunlar hayır söylemiyor, doğru konuşmuyor. Bunlar öfke içinde gerginlik içinde tehditle propaganda yapıyor. Milletin önünde hakaret ediyor. Hükümete ağızlarına gelenleri söylüyor. Geçmişlerinde kayda değer eser yok. Geçmişlerinde krizden, harabeden, enkazdan başka bir şey yok. Bunların geçmişlerinde Türkiye’nin sorunlarının artmasından başka bir şey yok. Susmuyor buna rağmen ağız dolusu hakaret edip siyaset yaptıklarını sanıyorlar” dedi.


ŞİFRELİ KANAL ÖNERİSİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın hükümetin telefonları dinlettiğini söylediğini hatırlatan Erdoğan, “Baykal ne diyor hükümet telefonlarımız dinliyor diyor, vatandaş hükümete hakaret eder yeri geldiğinde, küfür de eder diyor. Bunu kim diyor. Muhalefetin lideri diyor. Ağız tadı ile birbirimiz küfür edemiyoruz diyor. Ne demek ağız tadı ile küfür edememek. Sayın Baykal küfür edeceksen gece 12 den sonra et. Çocuklara kötü örnek oluyorsun. Ayıp oluyor. Çocuklarımızın ahlakını bozacaksın, ayıp oluyor. İlla edecekten şifreli kanallarda yap. Bu olmuyor, çocuklar seni hayırla yad etmez. Bir zamanlar böyle siyasetçi geldi demezler, ama ağzı bozuktu, küfürbazdı derler. Milletim küfürbaz siyasetçiye oy vermez” diye konuştu.

Haberin Devamı


ESKİ NÜFUS KAĞIDI GÖSTERDİ

Başbakan Erdoğan, Eskişehir mitingi sırasında kendisine halkın eski bir nüfus cüzdanı verdiğini söyleyerek cebinden çıkararak halka gösterdi. Çok partili hayata geçilmesinden sonra CHP’nin tek başına iktidar olmadığını kaydeden Başbakan Erdoğan, “İkide bir kızıyor, 2011 de iktidarım diyor. Ben de dedim ki galiba sürç-ü lisan etti 3011 diyecekti. Böyle bir şey oldu dedim. Çok partili hayata geçtiğimizden beri CHP’nin tek başına iktidar olduğunu gördünüz mü? Niye milletimizin derdi ile dertlenmiyor, Eskişehir’deydim, yaşlı bir amca nüfus kağıdını verdi. Pasaportlar gibi yapraklarında mühür var. CHP’nin mührü var. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan daha eskiyiz diyor. Eskisin ama bu işte. Ekmeği karne ile, önce mühür sonra ekmek. Altında Sümerbank patiskayı karne ile dağıtmış, annelerimiz hatırlar. Ahh ne günler. Kuyrukta patista yetmedi, şekerde karneyle dağıttılar. Gitmeyin o kadar eskiye, Baykal Enerji Bakanı iken akaryakıt istasyonundan Trakya çiftçi mazotu nasıl alıyordu? Allah aşkına söyle de duysun. Karaborsa karaborsa. Arabalara benzin karaborsa, evimize gazyağı o da karaborsadan alıyorduk. Kim vardı Baykal Enerji Bakanıydı. Bakanlıklarda kalorifer yanmıyor, palto ile oturuluyordu. Kredibilite kalmamıştı, dünyadan alamıyordu. Hamd olsun 6.5 yıldır iktidarda bunların hiç biri görüldü mü, bitti bunlar. Artık Batıya gitmeye gerek yok ne ararsan her şey benim ülkemde var. Türkiye 70-80-90 model siyasetten bıktı. Türkiye elinin tersi ile bunu itti. Türkiye boş vaatlere karnı tok Türkiye’de popülist politikalara karnı tok. Vizyon içerenlere prim veriyor. Projeye icraata hizmete prim veriyor. Ben size hayal anlatmıyorum proje anlatıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı


BAYKAL KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRDI

Kırklareli Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Çukurdan çıkanları görüyorsunuz. Bu milletimi bölmeye çalışmışlar. Milletin arasına nifak tohumu sokmaya çalışmışlar. Karanlık senaryolarla hukukun dışına çıkmışlar. Görüyor musunuz. Baykal ne diyor Ergenekon’un avukatıyım diyor. Sayın Baykal geçmişinde hep bu tür davalara avukatlık yapmışsın. Ergenekon avukatı olmaya devam, ben milletimin avukatıyım. CHP bunların başını çekiyor. Yandaş medya sesini çıkarıyor mu avukatlık yapıyor. Maliye Bakanlığın operasyonu çıkınca feryat ediyor. Maliye görevini yaptı. Neden rahatsız oluyorsun. Bunlar yapılmayacak mıydı? Baykal onun da avukatlığını yapıyor fahri olarak. Hafta sonu mitingde sinirli gergin konuşuyor, kantarın topuzunu kaçırdı. Ben de diyorum Baykal yapma. Sen bize lazımsın. Sen ana muhalefette oldukça AKP yoluna güçlü olarak devam edecek. Yeter ki böyle muhalefetimiz olsun. Trakya’mıza farklı vizyon kazandırmak istiyoruz. Bunların buraya vereceği bir şey yok” diye konuştu.

Haberin Devamı


MORAL BOZUYORLAR

Valilerin mitinglere resmi yazı ile memur görevlendirdiği yönündeki açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, “Şu anda valilik vasıtası ile buraya gelen ne kadardır. Bu gün Pazartesi halkım burada benim. Hem memur kardeşime hakaret ediyorsun hem vatandaşıma. Bu meydanlardaki katılımı hazmedemiyor, çılgına dönüyor. Nasıl bu kadar insan buraya gelir diye şaşırıyor. Hizmet siyaseti yaparsan gelir. İzmir’de 100 bini aşan insan vardı. Hizmet siyasetine koşuyor” dedi.
Balıkesir’de 70-80 bin kişinin meydanlarda toplandığını anlatan Başbakan Erdoğan, “Yandaş medya, CHP ve MHP finans krizi için baş başa verip moral bozuyor. Yüreğiniz yetiyorsa yaptıklarınızdan utanın. Vizyonun yetiyorsa Kırklareli’nin Türkiye’ye ne kazandırdınız. Ne planlıyorsunuz onu anlatın. Biriminiz yetiyorsa projelerden bahsedin. Kırklareli derslik mi, hastane mi, üniversite mi yaptın. Yolu anlatın doğalgazı anlatın. Biz bunları yaptık onlarla konuşuyor. Yüreğiniz şehirlere ne kazandıracaksınız. Tek özelliği var engellemek, hizmet kervanının önüne taş koyarlar.öşeklinde konuştu.

Haberin Devamı


AYRIMCILIK YAPILIYOR

CHP Genel Başkanı Baykal’ın hafta sonu enteresan bir ifade kullandığını ve TÜPRAŞ’ın satışından söz ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, “Yüzde 14.75’i Musevilere satıldı diyor. Sen deneyimli siyasetçisin yaptın benzetme, kullandın sıfatlara dikkat et tavsiye ediyorum. Şahısların gen haritasını çıkarma konusunda uzman. İnsanların kökenlerine göre sınıflandırmak için CHP’nin sicili bozuk. Ekonomiyi dini sıfatlar üzerinden sınıflandırıyorsun. İsrail’in bombardımanından sonra biz oraya kadınların, babaların yanında yer aldık. Senin şahsın monşer eskilerin bizi eleştirdiniz. TÜPRAŞ’ı alan kim, Koç Grubu neden doğru demiyor. Ben mi yanlış biliyorum. Daha sonra 14.75’ini İsrailli almış olabilir. Serbest piyasa bu. Herkes gelir girer. Neden ayrıcılık yapıyorsun. Musevi olan benim ülkemde ticaret yapamaz mı? Sen işine geldiğin zaman farklı konuşuyorsun, İkircikli siyaset olmaz. Dik duracaksın dik, adam gibi olmaktan bahsediyor. Bizim milletimiz adam olan başbakana oy verir. Eğilip bükülene değil. Benim milletim geçmişte neler göndü. Batılı siyasette el divan pençe duran başbakanlar gördü o devir kapandı. Çünkü bu ülkenin liderine başbakana kimse yüksek sesle konuşamaz. Nezaket içinde saygı içinde konuşacak. Çünkü bu millet sıradan bir millet değil. Bir kabile değil aşiret değil bu millet bir zamanlar dünyaya bunu öğretmiş. Biz işimize bakacağız. Bu tarz siyasetin içinde olmadık olmayacağız” dedi.


10 KOYUNU KAYBEDERLER

Türkiye’nin 6.5 yıl önce milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu ve bunu 520 milyar dolar ilave ederek, 750 milyar dolara çıkardıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Bahçeli çıkıp bunun vatandaşa ne faydası var diyor. Bu rakam ülkenin büyümesini gösterir. Ekonomiden de anlamıyor, sen kılavuzunu değiştir Bahçeli. Devletin borçlanma faizi yüzde 63’ten, yüzde 13’e indi. Bu faiz senin cebinden çıkıyordu. Kalkıp işsiz var diyorlar. ABD yüzde 8.7 işsiz var. Türkiye’de yüzde 12 işsizlik var. Amerika Dünyanının bir numarası, Türkiye gelişmekte olan bir ülkedir. Ben işsizlik yok diye bir iddia içinde değilim. 10 koyun versen kaybederler. Koyun yönetemezler, kredibiliteleri yok. Ülkeyi akaryakıtsız bırakmışlar. Bas mühürü yağ al şeker al hala konuşuyorlar” dedi.


ATATÜRK İSTİSMARI

Erdoğan, yeri geldiğinde Atatürkçü olduklarını söyleyen muhalefete, “Atatürkçüyüz diyorlar. Bunlar Atatürk’ün üstünde geçinenler. İstismar boyutunda. Atatürk öldü, paraların üstünde resmini kaldırıp İnönü’yü koydular. Bunu CHP yapmadı mı. Posta pulundan kaldırdılar, devlet dairesine İnönü’nün resmini kodular. Kim yaptı CHP yaptı. Tanıyın diye anlatıyorum. Sadece bu mu, bu ülkede ne yapmadılar ki. Tunceli’de Valiye saldırıyorlar. Saldırmayı bırak ta, CHP İl Başkanlarını vali yapan siz değil midiniz. Otoriter totoliter rejim hepsini görürdük” diye yüklendi.


Konuşması sırasında dinleyenler arasından köyün yolunun yapılmasını isteyen bir vatandaşa Başbakan Erdoğan, “Sevgili kardeşim sen ver köyünün adını hemen yaptıralım. Gece yarısı beni mezradan arıyorlar yol istiyorlar yapıyoruz. Kırklareli’nin mi yapmayacağız” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!