AKP mitingine photoshop’lu klonlama

Güncelleme Tarihi:

AKP mitingine photoshop’lu klonlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2009 00:00

AKP Manisa İl Başkanlığı’nın, MHP’nin mitingine katılımın az olduğu iddiasıyla yaptığı basın açıklamasında sunduğu kendi mitinglerindeki kalabalığı gösteren fotoğraflarında photoshop hilesi ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İŞTE AKP'LİLERİN DAĞITTIĞI FOTOĞRAFLAR

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 7 Mart’taki Manisa mitingini tamamlamasından yaklaşık 2 saat sonra AKP İl Başkanlığı’ndan basın bürolarına, ’Boylarının ölçüsünü aldılar’ başlıklı bir açıklama geçildi. İl Başkanı Mustafa Uyumaz imzalı açıklamada, "AKP mitinginde alan tıklım tıklım dolu olmasına rağmen 20 bin kişi olduğunu iddia edenler kendi mitinglerini de gördüler. Kendi mitinglerinde 5 bin kişi bile yoktu" denildi.

Açıklamaya, AKP’nin 5 gün önce, aynı meydanda, Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla düzenlediği mitingi gösteren fotoğraflar da eklendi. Ancak, fotoğrafların sol alt köşesindeki kalabalıkta benzer insanların dizili olduğu, aynı kıyafetli kopya insanların bulunduğu fark edildi. MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, "AKP, mitingte olmayan insanları çoğaltmış, boş yerleri bilgisayar yardımıyla doldurarak insanları kandırmaya çalışmıştır. Bu nasıl ak siyaset?" tepkisi gösterdi.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/tehlikee.jpgAKP Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz da fotoğrafları il teşkilatlarında basın işlerinden sorumlu Hilmi Özyılmaz tarafından dağıtıldığını belirterek, "Art niyetli olmayan teknik bir hata ama bunu yapan arkadaşımızın işine son verdik" diye konuştu. 22 yaşındaki Hilmi Özyılmaz ise "AKP mitinginin fotoğrafını panoramik çekmek istemiştim. Bunu yapma şansım olmayınca photoshopla düzeltmeye çalıştım ama kullanmayı da çok iyi bilmediğim için insanlar üst üste binmiş" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!