Trabzon’da restoranda patlama: 9 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da restoranda patlama: 9 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2009 09:09

TRABZON'un Beşikdüzü İlçesi’nde içkili bir restoranda bomba nedeniyle meydana gelen patlamada 9 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Patlama,Fiskobirlik İşmerkezi yakınlarındaki Magosa Restoran'da meydana geldi. Patlamada içkili restoranın camları kırıldı, içerde bulunan 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yaralılar, Necmi Çalık, İsmail Limandal, Hüseyin Tosun, Serkan Alemdar, Mehmet Gümüş, Ahmet Yavuz, Mehmet Temel Tosun, Hamza Çilingir ve Ahmet Karadeniz, ambulanslarla Trabzon kent merkezi ve Vakfıkebir İlçesi'ndeki çeşitli hastanalere kaldırılarak tedaviye alındı.

EL YAPIMI BOMBA

Beşikdüzü İlçesi'ndeki birahaneki patlamaya el yapımı bombanın neden olduğu ve cam kırılarak içeri atıldığı belirlendi. Saldırıda kullanılan bombanın amatörce yapıldığı ve içinde av tüfeği saçması benzeri malzeme kullanıldığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Teröristlerin bu tür bombalarda öldürücü etkisi çok daha yüksek olan çivi ve benzeri malzeme kullandığını belirten yetkililer, olayın büyük olasılıkla husumetten kaynaklandığını söyledi.

“BÜYÜK KARGAŞA VARDI”

Birahanenin üst katında oturan 42 yaşındaki Ayşe Özdemir, olayı şöyle anlattı:

“Olay 23.30'da oldu. Misafirlerimiz vardı. Çay içiyorduk. Birden çok büyük bir patlama duyduk ve çok korktuk. Camdan baktığımızda kaçışan insanları gördük. Hemen 3 ambulans geldi. Yaralıların kimi yerdeydi, kimisine cam parçaları batmıştı. Büyük bir korku vardı. Bazı insanlar arabaların arkasına yere yatmıştı. Patlamadan önce bir şey duymadık ama patlamadan sonra insanlar bağırmaya başladı. Büyük kargaşa oldu. Bazıları yaralıları araçlara koymak istedi, bazıları ‘dokunmayın, ambulans bekleyin’ dedi. Polisler bombanın içeriye koyulduğunu söyledi. Söylenene göre birisi içeriye habersizce koyup çıkmış, bomba sonradan patlamış. Biz terör falan zannettik. Çok korktuk, ‘Buralara da teröristler geldi’ dedik. Cam çerçeve hiçbir şey kalmadı. Komşularımız korkudan sinir krizi geçiriyordu.”

Patlamanın meydana geldiği birahanenin camları sökülürken pencereler perdelerle kapatıldı.



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!