İstenen cezalar yaşlarının iki katı

Güncelleme Tarihi:

İstenen cezalar yaşlarının iki katı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 00:00

Güneydoğu’daki olaylarda polise taş attıkları gerekçesiyle tutuklanan 12-18 yaş arası yaklaşık 500 çocuk için İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda basın açıklamasını okuyan oyuncu Bennu Yıldırımlar, çocukların, Türkiye’nin de imzaladığı BM Çocuk Hakları Sözleşmesine aykırı olarak yargılandığını ileri sürdü. Yıldırımlar "Çocuklara verilmek istenen ceza, dünyada yaşadıkları günün iki katı. Onlar için hapis cezası dışında yapacak bir şeyimiz yok mu?" diye sordu.

’Kürt çocuğu, çocuk değil mi’

Toplantıda Diyarbakır’daki bir eylemde 15 yaşındaki oğlu tutuklanan Arif Akkaya da konuştu. Çocukların şiddet içinde büyüdüğünü ve bunu yansıttıklarını söyleyen Akkaya, şu tepkiyi gösterdi:

"Anayasa’da herkesin eşit olduğu yazıyor. Ancak konu Kürt çocukları olunca, hukuk ortadan kalkıyor. Gazzeli çocuklar için ağlayan, İsrail işgaline direnen çocukları alkışlayanlar Fırat’ın ötesindeki Kürt çocukları için neden kafalarını kuma gömüyorlar. Çocuklara bayram armağan eden tek ülke olmakla övünüyoruz ama tutuklu çocukları yok sayıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!