Postacılar hakları için yürüyor

Güncelleme Tarihi:

Postacılar hakları için yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2009 17:29

BASIN Yayın İletişim ve Posta Emekçileri (HABER-Sen) üyesi PTT çalışanları, kötü çalışma koşulları, özelleştirme ve ekonomik krize karşı İnsanca yaşam için, ‘bak postacı geliyor’ yürüyüşü yaptı.

Haberin Devamı

'BAK POSTACI YÜRÜYOR HAKKINI ARIYOR' - FOTO GALERİ

Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaş, yürüyüş için gittikleri Gaziantep PTT Merkez Şubesi’ne kendilerinin alınmadığını belirterek, “Sen kendi çalışanlarının işyerine girmesini değil, hırsızların, soyguncuların şubelerimizi soymasını engelle” diyerek PTT yönetimini eleştirdi.

Haber-Sen Adana Şubesi’ne bağlı yaklaşık 30 kişi ile KESK üyesi bir grup, Adana Büyükşehir Belediye önünde toplanarak, Diyarbakır’dan Ankara’ya gitmek üzere yola çıkan PTT çalışanlarını bekledi. Planlanandan yaklaşık 1.5 saat sonra gelen sendika üyeleri, Adana’daki meslektaşlarıyla birlikte Atatürk Caddesi üzerinden Cemalpaşa PTT’ye kadar yürüdü. Çevik kuvvet polisi eşliğinde yürüyen eylemciler, ‘PTT halkındır satılamaz’, ‘Geliyor geliyor, postacılar geliyor’, ‘Soygunlarda ölmek istemiyoruz’, ‘Postacılar geliyor, hesap soruyor’, ‘Bak postacı yürüyor, hakkını arıyor’ sloganları attı. PTT şubesi önünde bir açıklama yapan Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaş, PTT’nin 2002 yılından itibaren tüccar zihniyetiyle yönetildiğini öne sürdü. PTT’de üst makamlarca başmüdürlere bu yürüyüşün engellenmesi talimatının verildiği iddia eden Yılbaş şöyle konuştu:

“PTT Başmüdürlerinin e-posta adreslerine genel müdürlükten gönderilen mesajlarda, yürüyüşe katılacak personele izin verilmemesi ve yöneticilerin gerekli önlemleri alması istendi. Eylem yapmak için Gaziantep PTT Merkez Şubesi’ne girmek istedik ancak içeriye alınmadık. Biz de PTT personeliyiz, bu kurumda çalışıyoruz. Sen kendi çalışanlarının işyerini girmesini değil, hırsızların, soyguncuların şubelerimizi soymasını engelle.”

‘PERSONEL EKSİKLİĞİ İŞLERİ AKSATIYOR’

Son günlerde PTT şubelerinde artan soygun olaylarına da değinen Yılbaş, personel eksikliğinden dolayı mektupların geciktiğini, halka hizmet veremediklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Ekonomik krizin yarattığı tahribat gün geçtikçe büyüyor. AKP Alevi’yi deyişiyle, Kürt’ü diliyle, sanatçıyı mezarıyla, halkı yoksuluyla kandırmaktan vazgeçmeli. PTT’de bir postacı 3 kişinin işini yapıyor. Bir gişe memuru, banka çalışanından daha fazla yoruluyor. İzinlerimizi kullanamıyoruz. Tatil yapamıyoruz. Hamal gibi kargo taşımacılığı yapıyoruz. PTT gişelerinde 2008 itibariyle 107 kurum ve kuruluş adına tahsilat ve ödeme yapılıyor. İşlem sayısı 6 yılda yüzde 120 arttı. Hiçbir güvenlik önlemi alınmadan sokak aralarında PTT şubeleri kuruluyor. Ne güvenlik önlemi var, ne kamera sistemi. Memurlar bu şubelerde yalnız çalışıyor. Paraya sıkışan gaspçılar, hırsızlar, dolandırıcılar, parmakçılar ve soyguncular PTT’yi adres bellemiş. 4 memur soygunlarda katledildi. Yüzlerce memur, çalışan paralardan dolayı soruşturmaya tabi tutuluyor. Kurum maliyeti yüksek diye koruma ve güvenlik görevlisi çalıştırmıyor. Daha kaç personelimiz zarar görecek, kaç kişinin canı yanacak?”

Yılbaş, PTT’nin özelleştirilmemesi için sonuna kadar direneceklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!