Kadın öğretmeni döven müdüre soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Kadın öğretmeni döven müdüre soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2009 14:16

İZMİR'de makam odasında tartıştığı kadın beden eğitimi öğretmeni 45 yaşındaki F.B.'yi tekme tokat döven Buca Anadolu Lisesi Müdür Vekili E.A. hakkında idari soruşturma da açıldı. Sendikalar tarafından da kınanan olayla ilgili açıklama yapan İzmir Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfeddin Yılmaz, adli soruşturmanın da sürdüğünü belirterek, “Herkes, fiilinin karşılığını alacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Buca Anadolu Lisesi'nin 19 yıllık beden eğitimi öğretmeni F.B., spor paraları konusunda görüşmek için müdür vekili E.A'nın makam odasına gitti. Ancak kadın beden eğitimi öğretmeni F.B., iddiaya göre öğrencilerden toplanan paraların hesabını konuşmak istediği müdür vekili E.A.'nın saldırısına maruz kaldı. E.A.'nın tekmelerle, yumruklarla üzerine saldırdığını öne süren, yüzü gözü morluklar içinde arkadaşları tarafından önce hastaneye götürülen F.B., daha sonra başvurduğu Buca Merkez Karakolu'nda müdürden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine karakola götürülen müdür vekili E.A., ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, öğretmene dayak olayı eğitim camiasında tepkiyle karşılandı. E.A. eğitimciler tarafından kınandı, hakkında soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

Olayın eğitimcilere yakışmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfettin Yılmaz, şunları söyledi:
“Bu olayla ilgili soruşturma başlatıyoruz. Savcılığa başvurulmuş, adli soruşturma zaten yürüyor, yargıda. Biz de idari soruşturma yürütüyoruz. Gereği yapılacak. Yapılan, görüldüğü kadarıyla eğitimcilere yakışmayan bir durum. Bunun sonucunda da herkes fiilin karşılığını alacaktır. Şu an denecek bir şey yok, soruşturma sonucu herşey ortaya çıkacak.”

Öte yandan olaya sendikalar da büyük tepki gösterdi. Eğitim- Sen 5 nolu Şube Başkanı Özcan Çetin, toplumsal şiddetin okullara girmesini kaygıyla gördüklerini söyledi. Okullarda artık öğrencilerin değil öğretmenlerin dövülür hale geldiğini belirten Çetin, okul müdürünün ‘vekil’ olduğuna dikkat çekti. Çetin, şunları söyledi:
“Eğitim- Sen olarak bu olayı kınıyoruz. Öğretmen arkadaşımıza üyemiz olmamasına karşın hem hukuki hem diğer konularda her türlü desteğe, yardıma hazırız, bunu da dün kendisine karakola giderek ifade ettik. Burada dikkatlerden kaçan bir durum ortaya çıkıyor. AKP hükümetinin çıkardığı yönetici atama yönetmeliğini 7- 8 defadır mahkemeye götürüyoruz. Yanlış olduğu biline biline yönetici atama yönetmeliği çıkarılıyor, dava açılıyor, geri döndürülüyor. Bu sanırım AKP hükümetinin bilerek uyguladığı bir politika. Vekaleten yürüttükleri müdürlükleri bu şekilde meşru hale getirmeye çalışıyorlar, zaman kazanıyorlar. Bu müdür vekili, Karşıyaka'da bir okulda müdür yardımcısı imiş, bu okula müdür vekili olarak getirildi. Niteliksiz kadrolaşma var.”

Haberin Devamı

Türk Eğitim- Sen 1 nolu Şube Başkanı Sami Özdemir de olaya ilişkin şunları söyledi:
“Bu asla kabul edilir bir şey değil. Bu yaşanan olay İzmir, Buca ve eğitim açısından onur kırıcı ve üzücü bir olay. Bu okulda sanki idarecilik yapacak kimse kalmamış gibi, Karşıyaka'dan sırf Eğitim Bir- Sen üyesi olduğu için bu kişinin müdür vekili atanması, okulda iç barışı bozmuştur. Bunu çocuklar, öğretmenler kabullenemedi. Sonuç olarak da bu olayı yaşadık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!